23.10.2002. / 00:00

Autor: Robert Bajruši

ŠPIJUNAŽA

JORDANSKI NOVINAR OSUĐEN NA SMRT

JORDANSKI NOVINAR OSUĐEN NA SMRT

Sud u Dohi, glavnom gradu arapske kraljevine Katar, osudio je zbog špijunaže na smrt jordanskog novinara Firasa Majalija, koji je u Kataru uhićen u siječnju ove godine. Kako javlja poznata katarska televizijska stanica “Al Jazeera” Firas Majali bio je optužen da je špijunirao za jordansku tajnu službu, te skupljao u Kataru podatke o tamošnjem sigurnosnom stanju, te o stupnju spremnosti američkih vojnika, koji su smješteni u bazama u kataru, gdje se spremaju za eventualni rat protiv Iraka. Firas Majali je iz sudnice odveden u lisicama, a dobio je pravo da se na presudu žali u roku od 15 dana.
Katar i Jordan su u jako lošim odnosima već mjesecima. Jordanska vlada optužila je Katar da koristi svoju televizijsku stanicu “Al Jazeera” za političko destabiliziranje Jordana. Ta je televizijska stanica u posljednje doba objavila više priloga vrlo kritičnih prema jordanskoj dinastiji, te kralju Abdullahu, koji je optužen da je izdao palestinsku stvar, te da paktira sa Izraelom. Jordan je zbog toga prosvjedovao kod katarske vlade, povukao svojeg ambasadora iz Katara, te zatvorio dopisništvo “Al Jazeere” u Amanu.

Vezane vijesti

Carl Bildt je američki špijun?

Carl Bildt je američki špijun?

WikiLeaks planira objaviti dokumente koji otkrivaju kako je švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt ujedno i američki špijun, izvještava… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika