15.04.2011. / 15:04

Autor: Hina

HAZU: Potrebno je jedinstvo svih građana u obrani nacionalnih interesa

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti danas je priopćila da je presuda Haškog suda hrvatskim generalima primljena s velikim iznenađenjem i zabrinutošću.

HAZU poziva na jedinstvo (Foto: J. Regović)HAZU poziva na jedinstvo (Foto: J. Regović)Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti danas je priopćila da je presuda Haškog suda hrvatskim generalima primljena s velikim iznenađenjem i zabrinutošću.

"U nemogućnosti komentiranja neprihvatljive prvostupanjske odluke", kako se navodi, u izjavi dostavljenoj Hini, treba kazati: "Republika Hrvatska, utemeljena na povijesnoj i legitimnoj tradiciji državnosti, razvitku državotvorne misli, pravu hrvatskog naroda na punu državnu suverenost te na međunarodnom pravu, obranjena je u pravednom, legitimnom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu".

"U nastajanju hrvatske države nije bila prisutna ideja koja bi uključivala postupanja koja nisu u skladu sa međunarodnim pravnim poretkom. Sada je potrebno jedinstvo svih građana i institucija u obrani nacionalnih interesa Republike Hrvatske", stoji u izjavi HAZU u povodu presude Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju u predmetu Gotovina/Markač/Čermak.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
13/2/11

urednik, 15.04.11. 15:13

Progovoriše okamine, sad i tko zna kad ponovo.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika