18.04.2011. / 11:33

Autor: Totalsport

NBA doigravanje: Allenova trica porazila Knickse, Durant i Westbrook Nuggetse

All-Star dvojac Thundera kombinirao je postigao 72 poena uz 15 skokova, od čega je Durant sam ostvario učinak od 41 koša i devet uhvaćenih lopti

Za pobjedu bila je ključna trica Ray AllenaZa pobjedu bila je ključna trica Ray AllenaUz sjajnu igre svoje dvije najveće zvijezde, Kevina Duranta i Russella Westbrooka, Oklahoma City povela je u seriji prvoga kruga doigravanja Zapadne konferencije NBA lige protiv Denvera. Do prvoga boda stigao je i Boston na Istoku.

All-Star dvojac Thundera kombinirao je postigao 72 poena uz 15 skokova, od čega je Durant sam ostvario učinak od 41 koša i devet uhvaćenih lopti. Ključnim za 107-103 pobjedu, ipak, pokazao se koš Kendricka Perkinsa za vodstvo domaćina 102-101 koji su gosti osporili budući da je centar Thundera jedan odbijanac pospremio gurnuvši ruku kroz mrežicu. Osporili ga nisu suci utakmice što je, u kombinaciji s pet promašenih uzastopnih pokušaja Nuggetsa, i sjajnom večeri dvojice najistaknutijih iz redova domaćina, bilo dovoljno za prvu pobjedu Thundera.

Kod Nuggetsa se učinkom od 22 poena i osam skokova istaknuo Nene Hilario, no treba reći da je zbog problema s desnim koljenom propustio osam minuta akcije.

Posljednji puta Oklahoma je pobijedila u prvoj utakmici prvoga kruga doigravanja još 1998. godine i to Minnesotu. Klub je tada nastupao pod imenom Seattle SuperSonics.

Ray Allen je "stavio" tricu dvanaest sekundi prije kraja utakmice za prednost Boston Celticsa 87-85, iskoristivši dodavanja Paula Piercea za svoj 24 poen na utakmici. Šut je to koji se pokazao ključnim za uvodno vodstvo Celticsa u seriji protiv New York Knicksa nakon što je Carmelo Anthony na drugoj strani promašio dalekometni pokušaj koji bi gostima donio "break".

Čini se da su Knicksi osim utakmice izgubili i playmakera Chaunceyja Billupsa, barem za drugu utakmicu. U pitanju je ozljeda lijevoga koljena, no konačne dijagnoze još uvijek nema.

U redovima poražene momčadi najbolji je bio Amar'e Stoudemire s 28 poena i 11 skokova. Anthony je ostao na 15 uz loših 5-18 iz igre.

NBA doigravanje, prvi krug

Zapadna konferencija:

Oklahoma City - Denver 107-103 (Durant 41p, 9s, Westbrook 31p, 6s, 7a, 5il / Hilario 22p, 8s)

(Oklahoma City vodi 1-0 u seriji)

Istočna konferencija:

Boston - New York 87-85 (Allen 24p, 6s, J. O'Neal 12p, 4s, 4bl / Stoudemire 28p, 11s, 4il)

(Boston vodi 1-0 u seriji)

Vezane vijesti

NBA doigravanje: Oklahoma City prvi finalist!

NBA doigravanje: Oklahoma City prvi finalist!

Oklahoma City Thunder postala je tek treća košarkaška momčad u povijesti NBA lige koja je zaostatak od 0-2 u finalnoj seriji konferencije preokrenula… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika