19.04.2011. / 11:23

Autor: Totalsport

Kup kralja: Povijest na Barceloninoj strani

Finale nogometnog Kupa kralja niti jedna španjolska momčad nije igrala više puta od Real Madrida, koji je rekorder i u broju poraza u utakmicama za naslov u tom natjecanju

Nogometaši BarceloneNogometaši BarceloneU srijedu navečer na Mestalli u Valenciji finalnu utakmicu Kupa kralja odigrat će Barcelona i Real Madrid. Drugi je to "el clasico" od njih četiri razmaknuta u manje od tri tjedna.

Finale nogometnog Kupa kralja niti jedna španjolska momčad nije igrala više puta od Real Madrida, koji je rekorder i u broju poraza u utakmicama za naslov u tom natjecanju. Uz 17 trofeja "kraljevi" imaju i 19 poraza u finalima.

Barça je odigrala manje finala od svog suparnika, točnije njih 34. Naslov najboljeg slavili su 25 puta, od čega i posljednja tri kada su stigli do dvoboja za trofej. Godine 1997. bili su bolji od Betisa, 1998. od Mallorce, a prije dvije godine od Athletica.

Posljednja dva nastupa Reala u finalima imala su razočaravajuć kraj za njihove navijače. Deportivo ih je svladao 2002., a Zaragoza 2004. godine.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika