23.10.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

AFERA

SVJEDOK TVRDI: NOSIO SAM MITO NEVENKI TUĐMAN

SVJEDOK TVRDI: NOSIO SAM MITO NEVENKI TUĐMAN

Novi list je došao u posjed informacija koje potvrđuju postojanje svjedoka koji je istražiteljima priznao da je s Igorom Kneževićem nosio velike svote novca kao proviziju Nevenki Tuđman, kćerki bivšeg predsjednika, koja je u vrijeme očeve vladavine postala poznata poduzetnica. O toj je aferi višekratno pisao i Nacional.
Igor Knežević je priznao da mu je putem svojih veza Nevenka Tuđman »namještala poslove« montaže telefonije u raznim visokoškolskim ustanovama, a on joj je za uzvrat morao plaćati 15 posto provizije, a put novca je opisao kao i svjedok. Tvrdi se da je iz tih nezakonitih posredovanja Nevenka Tuđman od mladog poduzetnika Kneževića primila 1,7 milijun kuna provizije za »namještene poslove«.
O meteorskim poslovnim uspjesima mladih članova obitelji Tuđman, nakon što je otac obitelji postao i otac nacije, dosta se pisalo i nagađalo, ali službeni organi tada nisu ništa ozbiljnije poduzimali. Čak dvije i pol godine trajala je istraga, u početku preko redovnih institucija pravosudnog sustava istražnih sudaca i tužitelja, a prije više mjeseci je slučaj preuzeo USKOK. Rezultat je optužnica, za koju novinari pišu da je podignuta ovih dana u kojoj se Nevenka Tuđman tereti za kaznena djela nezakonitog posredovanja u razdoblju od 1996. do 1999. godine.
Važni svjedok jedino nije vidio sam čin predaje novca, jer se to navodno radilo u četiri oka. Zasad »dva oka« priznaju predaju novca, a »druga dva« ga kategorično poriču. Naravno, na pravosudnim organima je da sve to izvažu i ocijene tko govori istinu – Knežević i svjedok ili Nevenka Tuđman, koja tvrdi da su Kneževićeve priče izmišljotina i osveta.
I Knežević će kao davatelj novca biti optužen zajedno s Nevenkom Tuđman.

Vezane vijesti

Potvrđena optužnica protiv Milkovića i Pacaka zbog primanja mita

Potvrđena optužnica protiv Milkovića i Pacaka zbog primanja mita

Zagrebački Županijski sud potvrdio je danas u cijelosti USKOK-ovu optužnicu protiv bivšega glavnog izvršnog direktora Ine i direktora Crosca Bojana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika