19.04.2011. / 14:17

Autor: Nacional.hr

Google uložio 100 milijuna dolara u najveću farmu vjetroelektrana na svijetu

Google je do sad u "zelene projekte" uložio više od 350 milijuna dolara, a najavljuje i daljnje ulaganje

Farma vjetroelektrana gradi se u OregonuFarma vjetroelektrana gradi se u OregonuGoogle se voli u javnosti hvaliti kako je tvrtka koja je ekološki orijentirana. Koja svoje urede grije zahvaljujući solarnoj energiji i čiji serveri troše manje električne energije no inače. Čak imaju i odjel koji se bavi samo "zelenim operacijama".

No, da su ozbiljni u svojim nastojanjima da postanu najzelenija tvrtka, barem u IT sektoru, dokazali su kada su uložili oko 100 milijuna dolara u izgradnju najveće farme vjetroelektrana na svijetu, koja se nalazi u Oregonu, SAD.

Kada bude dovršena 2012. godine, farma će proizvoditi 845 MW energije, što je dovoljno za opskrbu električnom energijom više od 235 tisuća kućanstava.

To je ujedno i prva komercijalna farma vjetroelektrana u SAD-u koja će koristiti turbine koje koriste trajne magnetske generatore koji povećavaju efikasnost i sigurnost veze prema električnoj mreži.

Inače, Google je do sad u "zelene projekte" uložio više od 350 milijuna dolara, a najavljuje i daljnje ulaganje.

Vezane vijesti

GE slavi 10 godina razvoja energije vjetra

GE slavi 10 godina razvoja energije vjetra

GE globalni tehnološki lider i opskrbljivač vjetroelektrana i usluga vezanih uz njih slavi 10. godišnjicu predvodništva u industriji energije vjetra.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika