21.04.2011. / 15:10

Autor: Hina , Nacional.hr

Produljen pritvor osumnjičenicima za napad na Miljuša i Galinca

Istražni sudac Zdenko Posavec pritvor im je ponovno produljio zbog opasnosti od mogućeg utjecaja na svjedoke i supočinitelje za kojima se traga i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a Dakiću i zbog teških okolnosti u kojima je počinjeno nedjelo za koje se tereti

Dušan MiljušDušan MiljušDvojici osumnjičenika za pokušaje ubojstva novinara Dušana Miljuša i poduzetnika Josipa Galinca za mjesec dana je produljen pritvor u kojemu su od kraja prošle godine, doznaje se danas na zagrebačkome Županijskom sudu na kojem se vodi istraga protiv osumnjičenika Đorđa Vuletića i Darka Dakića.

Istražni sudac Zdenko Posavec pritvor im je ponovno produljio zbog opasnosti od mogućeg utjecaja na svjedoke i supočinitelje za kojima se traga i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a Dakiću i zbog teških okolnosti u kojima je počinjeno nedjelo za koje se tereti.

Sudac je Hini potvrdio da je istraga pri kraju te da još treba saslušati neke svjedoke.

U istrazi su dosad svjedočile i žrtve brutalnog premlaćivanja - novinar "Jutarnjeg lista" Dušan Miljuš i poduzetnik Josip Galinec.

Bivši policajac i optuženik u slučaju tzv. zločinačke organizacije kojoj se sudilo potkraj 90-ih Đorđe Vuletić (49) i Dakić (33) od uhićenja niječu sumnje da su u rujnu 2008. brutalno pretukli poduzetnika Galnica usred dana kod ministarstva gospodarstva.

Dakić je osumnjičen i da je s još jednim nepoznatim napadačem u lipnju te godine zvjerski pretukao novinara ispred njegova stana u naselju Kajzerici.

Vuletića i Dakića tereti se kao "izvršitelje pokušaja ubojstva". Nalogodavac još nije poznat.

Vezane vijesti

Strani novinari u obilasku tzv. europske Amazone

Strani novinari u obilasku tzv. europske Amazone

Dvadesetdvoje novinara iz devet europskih zemalja i Hrvatske danas je u organizaciji svjetske nevladine organizacije za zaštitu prirode WWF počelo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika