21.04.2011. / 16:22

Autor: Hina , Nacional.hr

Vijeće HRT-a sjednicu provelo analizirajući 'fenomen' Branimira Bilića

Povod za raspravu o prigovorima stranaka bilo je pismo SDP-a koji se "požalio" na emisiju "Puls Hrvatske" Branimira Bilića o korupciji

Branimir Bilić: Autor:
Boris Šćitar/Vecernji listBranimir Bilić: Autor: Boris Šćitar/Vecernji listVijeće Hrvatske radiotelevizije (HRT) na sljedećoj će sjednici zauzeti stav hoće li raspravljati o prigovorima političkih stranaka na program javne televizije ili će taj posao, kao i u slučaju "običnih" pritužaba, prepustiti povjereniku za korisnike kojega bi HRT trebao dobiti početkom svibnja.

Povod za raspravu o prigovorima stranaka bilo je pismo SDP-a koji se "požalio" na emisiju "Puls Hrvatske" Branimira Bilića o korupciji. SDP je u pismu, među ostalim, ustvrdio da se Bilić koristio poluistinama i neprovjerenim činjenicama kako bi manipulirao javnošću i utjecao na stvaranje krivih zaključaka o SDP-u.

Iako će svi vijećnici cijelo pismo dobiti tek na idućoj sjednici, zahuktala se poduža rasprava u kojoj je predsjednica vijeća Nada Zgrabljić-Rotar tražila da se vijeće takvim prigovorima ubuduće ne bavi, a predsjednica nadzornog odbora Silvija Luks predložila da se sličnim pismima bavi povjerenik za gledatelje.

Privremeni glavni urednik informativnog programa Renato Kunić podsjetio je da je nakon prijepornog "Pulsa Hrvatske" u idućoj epizodi objavljen opsežan demanti i to ne samo na zahtjev SDP-a nego i IDS-a te HNS-a.

Vijećnik Josip Jović istaknuo je da je taj slučaj to ozbiljniji jer je riječ o "budućoj vladajućoj stranci" i predizbornom vremenu u kojem će sličnih pojava vjerojatno biti sve više.

Bez zaključka ostala je i rasprava o temi o navodnoj suradnji HRT-ovih novinara i urednika s PR-agencijama. Novu sumnju da se zaposlenici javne radiotelevizije bave prikrivenim marketingom pobudio je, po mišljenju vijećnika, predug prilog o gradnji replike bračkog Supetra u SAD-u.

Iako je bila predložena za raspravu, veće zanimanje vijećnika nije izazvala ni tema o suradnji zaposlenika s tvrtkama vanjske produkcije te o mogućem nadzoru.

No vijećnik Darko Grivičić izrazio je nezadovoljstvo Dnevnikom Zorana Šprajca u kojem se navodno pogrješno i neprofesionalno govorilo o proizvodnji mlijeka u Hrvatskoj, a požalio se i na način na koji se na javnoj televiziji govori o Domovinskom ratu.

Vijećnici su, među ostalim, urednicima informativnih emisija poručili da više paze na odabir gostiju kako se na javnoj televiziji ne bi stalno gledala iste osobe.

Direktorica programa HTV-a Hloverka Novak-Srzić istaknula je i da će javna televizija privatnoj konkurenciji pokušati oteti gledatelje nekomercijalnim sadržajima te kvalitetnim programom uglavnom europske produkcije.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
17/4/11

DONDON, 21.04.11. 16:39

BILIĆ JE DIO HLOVERKINOG TIMA, A HLOVERKA JE JACINA UZDANICA KOJA SVE USMJERAVA U KORIST HDZ-a KAKO BI DOBILI ŠTO VIŠE GLASOVA NA SLJEDEĆIM IZBORIMA I ŠTO VIŠE PRIKRILI SVOG KRIMINALA I NESPOSOBNOSTI U VOĐENJU DRŽAVE. KATASTROFA I SRAMOTA !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika