21.04.2011. / 19:39

Autor: Hina

Dolijali mafijaši: Policija i karabinjeri zaplijenili 190 milijuna eura imovine

Financijska policija i karabinjeri zaplijenili su u četvrtak na jugu Italije imovinu vrijednu 190 milijuna eura, među kojima su i dvije nogometne ekipe, koje pripadaju kalabreškoj mafiji 'Ndrangheti.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaFinancijska policija i karabinjeri zaplijenili su u četvrtak na jugu Italije imovinu vrijednu 190 milijuna eura, među kojima su i dvije nogometne ekipe, koje pripadaju kalabreškoj mafiji 'Ndrangheti.

Među zaplijenjenom "imovinom" nalazi se i 40 tvrtki, uglavnom u područjima transporta, poljoprivrede i trgovine, 44 stanova, 12 garaža, 60 zemljišta i 164 automobila, objavila je talijanska policija.

Klan Pesce želio je pojačati svoju popularnost kupnjom dvaju nogomentih klubova, Interpiane i Saprija, koji igraju u ligi D, pa su i oni postali premetom zapljene.

"Zahvaljujući današnjoj operaciji, mafija je siromašnija i oslabljena", kazao je talijanski ministar unutarnjih poslova Roberto Maroni.

Operacija je izvedena uz pomoć pokajnice Giuseppine Pesce (30), kćeri Salvatorea Pesce, šefa istoimenog klana.

Za razliku od Cose Nostre, pokajnici su vrlo rijetki unutar 'Ndranghete, a Giuseppina Pesce je, između ostalog, "zaslužna" za uhićenje vlastite majke Angele Ferraro i sestre Marine (29).

Policija je rekla da je Giuseppina odlučila surađivati nakon što je, ubrzo nakon nje same, uhićen i njezin muž, pa je njihovo troje male djece ostalo bez roditelja. U zamjenu za svoje iskaze, Giuseppina je puštena na slobodu i živi s djecom na tajnom mjestu.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

registracija
12/1/11

siziff, 21.04.11. 19:56

Stanovnici Kroatistana nazivaju Italijane Ciganima i mafijašima.

Italijani su jedan od najkulturnijih naroda u Evropi. Kultura jedne Firence je ravna kulturi Hrvatske.

Kada Kroatistanci počnu hapsiti svoje mafijaše (a to će biti nikada, a možda niti onda), neka se jave za riječ.

Do tada pred ogledalo i kuš!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika