22.04.2011. / 11:36

Autor: Nacional.hr

Dvosjekli mač za NY Times: 100 tisuća novih pretplatnika i pad prihoda

I dok su rezultati elektronskog izdanja nadmašili očekivanja, prihodi od oglasa porasli su za 4,5 posto, financijski rezultati tvrtke su podbacili

Tri tjedna nakon uvođenja naplate za čitanje članaka objavljenih na internetu New York Times pohvalio se sa 100 tisuća novih pretplatnika. To je broj koji je uvelike premašio očekivanja Uprave koja je računala s 300 tisuća novih pretplatnika u prvoj godini.

No, u NYT su ipak oprezni. Kažu kako je nakon tako kratkog vremena veoma teško procijeniti koliko će ljudi i ostati pretplatnikom nakon isteka posebne ponude.

I dok su rezultati elektronskog izdanja nadmašili očekivanja, prihodi od oglasa porasli su za 4,5 posto, financijski rezultati tvrtke su podbacili.

Prema danas objavljenim rezultatima u prvom kvartalu zabilježili su pad prihoda, prihoda od oglasa i prihoda od naklade.

Kritičari ističu da je 100 tisuća novih pretplatnika impresivna brojka, ali i da je New York Times u prvih mjesec dana naplate sadržaja zabilježio pad posjeta od pet do 15 posto po danu.

Vezane vijesti

Žena prvi put na čelu New York Timesa

Žena prvi put na čelu New York Timesa

New York Times objavio je u četvrtak da dosadašnji glavni urednik Bill Keller odlazi s tog položaja te da će ga zamijeniti Jill Abramson, prva žena… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika