22.04.2011. / 12:01

Autor: Hina , Nacional.hr

Kosor se sjetila slavnih godina na grobu Franje Tuđmana

Premijerka Jadranka Kosor posjetila je i grob Franje Tuđmana, koji je prema recentnoj haaškoj presudi okvalificiran kao vođa 'udruženog zločinačkog pothvata'

Photo: Petar Glebov/PIXSELLPhoto: Petar Glebov/PIXSELLPredsjednica Vlade Jadranka Kosor položila je jutros, zajedno s izaslanstvom vlade i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, vijence te zapalila svijeće u povodu uskrsnih blagdana na Groblju Mirogoj, kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli, Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja te na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

"Na Veliki petak sjećamo se hrvatskih branitelja koji su najzaslužniji za slobodnu, samostalnu, neovisnu i demokratsku Hrvatsku, hrvatskog predsjednika i svih onih slavnih godina u vremenu stvaranja, obrane i oslobađanja Hrvatske", izjavila je premijerka.

Naglasila je kako se Hrvatska nalazi na kraju pregovora s EU, a to ne bi bilo moguće da nije bilo hrvatskih branitelja i njihove hrabrosti u obrani samostalne i neovisne Hrvatske.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
17/6/10

jjkeizerin, 22.04.11. 15:08

Koliko ljudi zaista vjeruje u sve ovo sto je napisano u ovome tekstu? Sasvim je razumljivo da se covjek nada u ovakvim HORROR OKOLNOSTIMA, da bi sve ovo receno trebalo odgovarati nekakvoj ''istini''.
Samo ocajan covjek se nada! Gdje nema ocaja nada se ne moze pojaviti. Zasto smo ocajni, kada po rijecima ove dame iz teksta, konacno zivimo u ''slobodi i demokraciji''? Da nije ona mozda pobrkala pojmove sloboda i razuzdanost? Gdje vlada razuzdanost tu je i nered i kaos, a takvo stanje ne mogu nikakvi izvana nametnuti zakoni dovesti u red. Jedino ozbiljno, sto znaci krajnje iskreno, gledanje u cinjenice da zivimo u groznom neredu i kaosu zapravo, kojeg smo sami stvorili jer smo dozvolili biti imitatori i kopije onih koji su nam nametnuli terror i strah, stvaraju stanje svijesti i ozbiljnost, te spremnost za promjenu naseg osobnog misljena i djelovanja. Da bi doslo do promjene na bolje u drustvu, neminovna je promjena svijesti svakog pojedinca u drustvu. Za ovo je potrebna hrabrost i inteligencija koja uvida da osjecaj pripadnosti bilo kojem krdu i coporu, je velika varka i samoobmana, sto neminovno vodi nezadovoljstvu i netrpeljivosti. Istinska sloboda nema nikakve veze sa ''robovanjem'' bilo kojoj ideji, pokretu, naciji, religiji i sl. Sve ovo stoji kao zid u glavi covjeka, koji tada djeluje mehanicki i korupcionisticki i smim time je sam izvor destrukcije oko sebe. Ljubav je jedino rjesenje, ali ljubavi ne moze biti dok postoji takvo jedno veliko; JA, MOJE, MENI I SAMO ZA SEBE. Kapitalizam, socijalizam, religija i sve vrste organizacija gdje se ''mora'' slijediti neciji autoritet, sigurno nikada nece osloboditi covjeka. Promjena je neminovna i ona je moguca upravo sada, jedino sto je potrebno su hrabrost, inteligencija i potpuna iskrenost prema samome sebi.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika