22.04.2011. / 17:11

Autor: Nacional.hr

Zbog seks skandala republikanski senator Nevade podnosi ostavku

"Neću više izlagati moju obitelj, birače ili Senat dalnjim istragama, svjedočenjima, dugim postupcima ili osobito javnim salušanjima", rekao je u izjavi senator

John EnsignJohn EnsignRepublikanski senator Nevade, John Ensign, dat će ostavku 3. svibnja zbog pokrenute istrage pod optužbom kako je imao seksualnu aferu sa svojom pomoćnicom Cynthiom Hampton, izvještava BBC.

Potvrdio je to 2009. godine, a pod istragom je nakon što je otkriveno kako su njegovi imućni roditelji platili bračnom paru Hampton 96 000 dolara. Njegovi odvjetnici bazirali su obranu na činjenici kako su senatorovi roditelji bili 'zabrinuti za njihovo financijsko stanje' te kako je novac bio dar. Suprug žene upletene u seksualni skandal, Doug Hampton, isto je bio pripadnik njegovog senatskog osoblja. Isplate su se vremenski poklapale s izlaskom afere u javnost i otkazom supružnicima iz senatorske službe. Bivši menedžer kasina niječe da je prekršio zakon ili Senatska pravila i zakone. Ensign je oslobođen optužbi, no Senatski odbor za etiku je nastavio istragu.

"Neću više izlagati moju obitelj, birače ili Senat daljnjim istragama, svjedočenjima, dugim postupcima ili osobito javnim salušanjima", rekao je u izjavi senator. Republikanski guverner Nevade, Brian Sandoval, imenovat će nasljednika na mjestu senatora koji će se natjecati za puni mandat na izborima u studenom 2012. godine.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika