25.04.2011. / 09:33

Autor: Hina

Susjedska pomoć: Kuvajt daje libijskim pobunjenicima 177 mil. dolara

Kuvajt će Libijskom nacionalnom pobunjeničkom vijeću pomoći uplatom svote u iznosu od 50 milijuna kuvajtskih diinara (177,2 milijuna američkih dolara), kako bi se omogućila isplata plaća zaposlenicima istočnog dijela zemlje, zahvaćenog silovitim sukobima, izvijestio je u nedjelju predsjednik Vijeća Mustafa Abdel Džalil.

Mustafa Abdul Džalil (Reuters)Mustafa Abdul Džalil (Reuters)Kuvajt će Libijskom nacionalnom pobunjeničkom vijeću pomoći uplatom svote u iznosu od 50 milijuna kuvajtskih diinara (177,2 milijuna američkih dolara), kako bi se omogućila isplata plaća zaposlenicima istočnog dijela zemlje, zahvaćenog silovitim sukobima, izvijestio je u nedjelju predsjednik Vijeća Mustafa Abdel Džalil.

"Kuvajtski emir ponudio nam je financijsku pomoć u vrijednosti od 50 milijuna kuvajtskih dinara. Ova će nam svota omogućiti isplatu plaća zaposlenicima koji je nisu primili već dva mjeseca. Njome ćemo pokriti 40 posto ukupnih potreba. Hitno nam je potrebna pomoć", rekao je Džalil na konferenciji za novinare održanoj u Kuvajtu.

Kuvajt je 4. travnja, nakon Katara, bio druga arapska država koja je priznala Libijsko nacionalno pobunjeničko vijeće.

Abdel Džalil kazao je kako su ustanici dobili i oružje od svojih "prijatelja i saveznika" no nije precizirao o kojim je državama ili organizacijama riječ.

Zapadne zemlje, koje ne žele biti uvučene u sukobe i u trećoj muslimanskoj zemlji, nakon umiješanosti u ratove u Iraku i u Afganistanu, nisu bile voljne oružjem opskrbiti libijske pobunjenike. Britanci i Francuzi obećali su da će poslati vojne savjetnike, a Talijani razmatraju mogućnost slanja stručnjaka za vojnu obuku, no Džalil je kazao kako vojni savjetnici još nisu stigli u Libiju.

Vezane vijesti

Sirijski pobunjenici će poštivati 10. travnja kao rok

Sirijski pobunjenici će poštivati 10. travnja kao rok

Sirijski pobunjenici će poštivati 10. travnja kao rok za prekid vatre koji je postavio mirovni plan UN-a kako bi se okončalo jednogodišnje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika