25.04.2011. / 19:00

Autor: Hina

Kongo: U potonuću broda najmanje 35 nestalih

U brodu, kojim se prevozio i teret, nalazilo se četrdesetak ljudi, koji su trebali doploviti do grada Bukavua. "Sedam osoba uspjeli smo spasiti", rekao je šef lokalne policije

IlustracijaIlustracijaNajmanje 35 osoba smatra se nestalima nakon potonuća brodića na jezeru Kivu u Demokratskoj Republici Kongu, izvijestili su u ponedjeljak lokalni dužnosnici.

Prema informacijama zaposlenika UN-ove mirovne misije u Kongu, nesreća se dogodila po iznimno lošim vremenskim uvjetima. U brodu, kojim se prevozio i teret, nalazilo se četrdesetak ljudi, koji su trebali doploviti do grada Bukavua. "Sedam osoba uspjeli smo spasiti", rekao je šef lokalne policije.

Dužnosnik ministarstva transporta u Kinšasi rekao je kako još nije poznat točan broj poginulih. Brodovi su važan način prijevoza u Kongu, velikoj zemlji u kojoj razvijena cestovna mreža ne postoji. Potonuća takvih plovila su česta zbog njihova lošeg održavanja i prekrcanosti robom i putnicima te neiskustva osoba koje njima upravljaju, a broj mrtvih često je vrlo velik, jer većina putnika ne zna plivati.

Vezane vijesti

'Naš grad radosti za silovane Kongoanke'

'Naš grad radosti za silovane Kongoanke'

Grad Bukavu, u južnoj kongoanskoj pokrajini Kivu, koju tek rijeka i mali most dijele s Ruandom, posljednjih je dvadesetak godina preplavljen… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika