26.04.2011. / 13:41

Autor: NCL Promo

'Petorica veličanstvenih' za 150 godina HAZU u Lisinskom

Ne propustite "petoricu veličanstvenih" - Papandopula, Gotovca, Baranovića, Devčića i Šuleka - i pridružite nam se u velikoj svečanosti obilježavanja 150. obljetnice Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Ulaz je slobodan!

IlustracijaIlustracija"Petorica veličanstvenih" - Papandopulo, Gotovac, Baranović, Devčić, Šulek - i pet antologijskih djela hrvatske glazbe za 150. obljetnicu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti! U godini u kojoj obilježava svoju veliku obljetnicu - 140 godina od početka djelovanja – Zagrebačka filharmonija u petak 29.4. priprema veliki svečani koncert u povodu 150 godina od utemeljenja ove krovne hrvatske institucije.

Utemeljena 1861. inicijativom đakovačko-srijemskog biskupa Josipa Juraja Strossmayera, HAZU danas okuplja vodeće znanstvenike i umjetnike, skrbi o našoj kulturnoj baštini te promovira hrvatsku znanost i umjetnost u zemlji i u inozemstvu. Ponosna na vlastitu veliku prošlost i ulogu u promociji hrvatske umjetnosti daleko preko granica domovine, Zagrebačka filharmonija s posebnom časti odazvala se pozivu na organizaciju ovog koncerta. A za tu svečanu prigodu priredila je i poseban program koji će predstaviti pet antologijskih djela "petorice veličanstvenih" ličnosti hrvatske glazbe! Uvertiru Papandopulovoj operi Amfitrion slijedit će Gotovčevo Simfonijsko kolo, a nakon Istarske suite Natka Devčića, u samom finalu večeri slušat ćemo svečani prolog Scientiae et arti Stjepana Šuleka.

U vokalnom ciklusu Z mojih bregov Krešimira Baranovića na poeziju Frana Galovića predstavit će se cijenjeni hrvatski bariton Siniša Hapač, a orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će maestro Zoran Juranić. Obljetnica i koncert održavaju se pod visokim pokroviteljstvom Sabora Republike Hrvatske. Iz Filharmonije i Akademije poručuju: Ne propustite "petoricu veličanstvenih" - Papandopula, Gotovca, Baranovića, Devčića i Šuleka - i pridružite nam se u velikoj svečanosti obilježavanja 150. obljetnice Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Ulaz je slobodan!

Vezane vijesti

Elina Garanča otvara ciklus "Lisinski subotom"

Elina Garanča otvara ciklus "Lisinski subotom"

Koncertom latvijske mezzosopranistice Eline Garanče, jedne od najvećih opernih zvijezda današnjice, Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog 10.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika