27.04.2011. / 13:44

Autor: Martina Čizmić

Nokia najavila rezove: 3000 ljudi premještaju u novu tvrtku, a 4000 će ostati bez posla

Smanjenje broja zaposlenih dio je Nokijine strategije smanjenja troškova poslovanja za milijardu eura do 2013. godine kako bi se lakše nosila s konkurencijom na tržištu

Nokia će provesti reorganizaciju poslovanja do 2013. Nokia će provesti reorganizaciju poslovanja do 2013. Finski proizvođač mobilnih telefona, Nokia, objavila je da će do kraja 2012. godine smanjiti broj zaposlenih za ukupno 7000.

Dio zaposlenika, njih oko 3000 biti će prebačen na tvrtku Accentrue koja se bavi razvojem operativnog sustava Symbian. Većinom se radi o zaposlenima u Kini, SAD-u, Indiji i Velikoj Britaniji, a manje u Finskoj. To je samo jedan u nizu koraka kojim Nokia napušta Symbian i prelayi na Microsoftovo rješenje za mobilne telefone.

Osim njih, u planu je i smanjenje broja zaposlenih u samoj Nokiji za 4000 i to u tvornicama u Finskoj te ispostavama u Danskoj i Velikoj Britaniji.

"Mi u Nokiji imamo jasan cilj, koji je usmjeren na našu vodeću poziciju među proizvođačima pametnih i mobilnih telefona. No, taj cilj zahtjeva smanjenje radne snage. To je teška odluka. Stoga blisko surađujemo s našim zaposlenicima i partnerima kako bi osmislili dugoročne programe ponovnog zapošljavanja za talentiranje ljude iz Nokije", rekao je predsjednik tvrtke Stephen Elop.

Smanjenje broja zaposlenih dio je Nokijine strategije smanjenja troškova poslovanja za milijardu eura do 2013. godine kako bi se lakše nosila s konkurencijom na tržištu.

Vezane vijesti

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

Čelnici sindikata u Brodotrogiru zatražili su danas od prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića da se žurno očituje o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika