27.04.2011. / 19:18

Autor: Hina

Josipović s bugarskim premijerom Borisovom o ulasku RH u EU

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primio je u srijedu bugarskog premijera Bojka Borisova s kojim je razgovarao o bilateralnoj suradnji i hrvatskoj perspektivi ulaska u Europsku uniju, priopćeno je iz predsjednikova ureda.

Ivo Josipović i Bojko Borisov (Foto: Ured Predsjednika RH)Ivo Josipović i Bojko Borisov (Foto: Ured Predsjednika RH)Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primio je u srijedu bugarskog premijera Bojka Borisova s kojim je razgovarao o bilateralnoj suradnji i hrvatskoj perspektivi ulaska u Europsku uniju, priopćeno je iz predsjednikova ureda.

Josipović je izvijestio bugarskog premijera o naporima koje Hrvatska ulaže, posebice u reformi pravosuđa, kako bi se ispunile i posljednje obveze prije završetka pregovora o članstvu u Europskoj uniji i ukazao na mnogobrojne reforme koje je trebalo, ne samo zakonodavno definirati, nego i u potpunosti primijeniti, što Hrvatska s uspjehom privodi kraju, navodi se u priopćenju.

Borisov je ponovio jedinstvenu i čvrstu podršku Bugarske što skorijem ulasku Hrvatske u EU te izrazio uvjerenost kako će bugarski parlament odmah po potpisivanju pregovora o pristupanju ratificirati taj dokument, kaže se u priopćenju.

Obostrano je zaključeno kako Hrvatska i Bugarska vrlo dobro i konkretno surađuju u mnogim područjima te kako su bilateralni odnosi vrlo razvijeni i kvalitetni, navodi se u priopćenju.

Glede suradnje u suzbijanju organiziranog kriminala i korupcije zaključeno je kako je suradnja među državama regije nužna za uspjeh te akcije i obje strane pohvalile su suradnju nadležnih institucija.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika