28.04.2011. / 12:25

Autor: Hina

Darren Aronofsky vodit će žiri venecijanske Mostre

Aronofsky je Hrvačem 2008. osvojio Zlatnoga lava, glavnu nagradu na Mostri, a i Crni labud otvorio je lanjski festival prije nego što je postao od kritike hvaljeni komercijalni hit

Američki redatelj Darren Aronofsky, koji je ove godine nominiran za Oscara za Crnog labuda, mračnu dramu o baletu, predsjedat će žirijem Venecijanskoga filmskog festivala od 31. kolovoza do 10. rujna, objavili su u srijedu organizatori festivala.

Aronofsky je Hrvačem 2008. osvojio Zlatnoga lava, glavnu nagradu na Mostri, a i Crni labud otvorio je lanjski festival prije nego što je postao od kritike hvaljeni komercijalni hit.

Nominiran je za pet Oscara, među ostalima i za najboljeg redatelja i najbolji film, ali osvojio je samo jedan: Nicole Portman proglašena je najboljom glumicom za ulogu mentalno oboljele balerine.

U priopćenju organizatora 68. venecijanskog festivala kaže se da je 42-godišnji Aronofsky ključna figura suvremenog filma.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika