29.04.2011. / 11:45

Autor: Nacional.hr

Video: Kraljevsko vjenčanje nastavlja se zabavom u Buckinghamskoj palači

Kate Midddleton se za vjenčanje pripremala u Goring Hotelu, koji je oko 10:00 evakuiran jer je policija dobila dojavu o bombi

Kate i William pred oltaromKate i William pred oltaromLondon je ukrašen i sve je spremno za kraljevsko vjenčanje. Tisuće ljudi skupilo se oko crkve Westminster Abbey, a samoj ceremoniji vjenčanja prisustvuje oko 1,900 uglednih gostiju, među kojima su britanski političari, glumci i ostali uglednici iz showbussinesa i politike.

Prinčevi William i Harry Buckinghamsku palaču su napustili nešto poslije 10:00 i krenuli prema crkvi. Kate Midddleton se za vjenčanje pripremala u Goring Hotelu, koji je oko 10:00 evakuiran jer je policija dobila dojavu o bombi. Kate je zajedno sa svojom obitelji također napustila hotel i uputila se prema crkvi.

Ceremonija vjenčanja je započela oko 11:00, očekuju se princ William i Kate Middleton. Kate i William stižu pred crkvu uz zvuk vjenčanih zvona. Kateina sestra i djeveruša ulazi u crkvu. Kate je ušla u crkvu, do oltara ju je dopratio otac i upravo oltaru prilazi i princ William. Pred oltarom, s princom Williamom, Kate i njenim ocem, stoji i princ Harry. Kraljevski par je izmjenio prstenje i zakleli su se jedno drugome na vjernost. Kate nosi vjenčanicu koju je Sarah Burton kreirala za Aleksandera McQuinna.

Willialm i Kate, vjenčani, izlaze iz crkve, a ispred ih dočekuje mnoštvo posjetitelja i kočija sa bijelim konjima. Kraljevski par se kočijom dovezao u Buckinghamsku palaču. Za njima stižu i ostali članovi kraljevske obitelji, uključujući kraljicu Elizabetu i njenog muža Philipa, i članovi obitelji Middleton. Kate i William su izašli na balkon palače pozdraviti okupljene i javnost su počastili kratkim poljupcem u usta. Očito nezadovoljni "čednim" poljupcem, građani su od mladog para zatražili reprizu što su Catherine, kako ju sad oslovljavaju, i William iskoristili za "konkretniji" poljubac.

Mladi par sada će predahnuti, obaviti prvo službeno fotografiranje kao vjenčani par te nastaviti sa svečanim ručkom i zabavom u poslijepodnevnim satima.

Foto: Reuters

Fotogalerija

  • Par je morao ponoviti poljubac na zahtjev okupljenih
  • Catherine, vojvotkinja od Cambridgea i princ William
  • Kate i William pred oltarom
  • Princeza Victoria i njezin suprug Danie (Reuters)
  • David Cameron
  • Elton John
  • Kate stiže pred crkvu
  • Pippa Middleton, Kateina sestra
  • Kraljevska povorka
  • David i Victoria Beckham

Vezane vijesti

"Princ je takav kakav jest": Što kriju suze najnovije monegaške princeze?

"Princ je takav kakav jest": Što kriju suze najnovije monegaške princeze?

Princ Albert II. od Monaka i južnoafrička ljepotica Charlene u subotu su se vjenčali pred 800 predstavnika kraljevskih obitelji te brojnih pripadnika… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika