01.05.2011. / 18:26

Autor: Hina , Nacional.hr

Carla del Ponte: Presude hrvatskim generalima su u skladu s počinjenim zločinima

"Suđenje u povodu i presuda Gotovini razmjerni su tim počinjenim ratnim zločinima", rekla je i dodala: "I Hrvatska mora prihvatiti tu presudu. No za konačnu odluku, zasad, još moramo pričekati žalbeni postupak"

Presude hrvatskim generalima razmjerne su počinjenim zločinima i Hrvatska ih mora prihvatiti, rekla je nekadašnja glavna tužiteljica Međunarodnog suda za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji Carla del Ponte u intervjuu za novosadski Dnevnik.

U kratkom intervjuu za "Dnevnik" ona je komentirala pitanje nepravomoćne presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču. "Suđenje u povodu i presuda Gotovini razmjerni su tim počinjenim ratnim zločinima", rekla je i dodala: "I Hrvatska mora prihvatiti tu presudu. No za konačnu odluku, zasad, još moramo pričekati žalbeni postupak".

Budući da je za sarajevski tjednik "Oslobođenje" Del Ponte nedavno rekla kako vjeruje da će i Ratko Mladić biti uhićen, Dnevnik je pitao na temelju čega je to procijenila, te je li bila u kontaktu s današnjim glavnim tužiteljem Sergeom Brammertzom.

"To je moja osobna procjena i nakon uhićenja (optuženika za ratne zločine Radovana) Karadžića mislim da srbijanska vlada ima stvarnu političku volju da uhiti Mladića, ali je sad problem locirati ga u pravo vrijeme da bi mogla i uhititi. Mladić se nalazi u Srbiji, jer samo tu može uživati zaštitu koju još ima zahvaljujući mnogobrojnim prijateljima i pristalicama", ocijenila je Del Ponte.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 01.05.11. 21:13

"Carla del Ponte: Presude hrvatskim generalima su u skladu s počinjenim zločinima"

Babetino preružna, prezloćesta (ima puno ružnih ljudi koji su zločesti, ali ova babuskara je pretjerala u obje karakteristike), pa gospodin general Gotovina niti je bil tam niti je bil nadležan za taj teritorij posle Oluje.
Ali kaj tebi pripovedati - ko gluhom "Dobro jutro"!

Fuuuuj rugobo duhom i tijelom!


registracija
8/7/09

bankar, 02.05.11. 01:09

još najbolje da su u neskladu


registracija
2/1/11

prohujalo, 02.05.11. 08:20

Zasto u Hrvatskoj mi Hrvati necemo nikako da prihvatimo cinjenicu da je isti Martic dobio 35 godina i pod istim uvjetima zlocinackog poduhvata, Babic 13 godina, ali s tim sto je priznao zlocin i izvinio se Hrvatskim zrtvama.Jos do sad od Srba(a vrlo dobro znamo da su im davali podrsku) nije javno data izjava kakvu mi u Hrvatskoj dajemo. Isti Hrvatski Srbi- koji su slijepo slijedili Martica ne oglasavaju se oko presude, samo mi Hrvati- u stanju smo plakati za Gotovinom.
Osobno mi zao covjeka, ali ako sudski strucnjaci vec tri godine rade na slucaju i donesu presudu da je kriv ko sam ja da iste te strucnjake pobijam i da kazem nas Ante.....znao je dobro Ante zasto se vratio u Hrvatsku i zasto se borio.....ja samo kazem svako nek odgovara za svoje......


registracija
7/1/11

djani, 02.05.11. 08:34

carla-rugobo ,čuvaj se mafije


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika