02.05.2011. / 15:36

Autor: Totalsport

Holyfield u subotu protiv Nielsena

Danac u karijeri ima omjer od 64 pobjede (43 nokautom) i dva poraza

Evander HolyfieldEvander HolyfieldNekadašnji svjetski prvak u boksačkoj teškaškoj kategoriji, 48-godišnji Evander Holyfield u subotu će ponovno među konopce.

Pobjeda u borbi s Dancem Brianom Nielsenom donosi Holyfieldu naslov po WBF-u, no ono važnije, Amerikanac se nada da će ga slavlje u tom meču lansirati među izazivače za pojas prvaka u ozbiljnijim verzijama.

Holyfield (43-10-2), četverostruki svjetski prvak, posljednju je borbu odradio u siječnju protiv Shermana Williamsa. Završila je ona prekidom bez pobjednika. Prethodili su toj borbi mečevi protiv Francoisa Botha (pobjeda), te Nikolaja Valujeva i Sultana Ibragimova (porazi).

- Ne bih niti došao u Kopenhagen da nisam spreman. Pobijedim li, idem na sljedeću razinu. Nadam se borbama za naslove s drugim dečkima koji drže pojaseve - najavio je Holyfield meč protiv boksača umirovljenog 2003. godine, koji je dvije godine prije toga izgubio od Mikea Tysona.

Danac u karijeri ima omjer od 64 pobjede (43 nokautom) i dva poraza.

- Znam da će mi protiv njega biti teško, no ne ulazim u meč predati mu se. Borit ću se sve dok ću moći stajati na nogama. Uostalom, iza mene je više od 200 mečeva i nikada nisam bio nokautiran. Ne vidim zbog čega bih bio sada - dodao je 46-godišnji Danac.

Vezane vijesti

Boks, olimpijske kvalifikacije: Čalić u polufinalu

Boks, olimpijske kvalifikacije: Čalić u polufinalu

Hrvatski boksač teške kategorije Marko Čalić pobijedio je danas Estonca Karson Raina u četvrtfinalu europskih kvalifikacija za Olimpijske igre. Ostao… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika