02.05.2011. / 18:43

Autor: Nacional.hr

Franco Frattini: "Sljedeća meta u borbi protiv terorizma je Mulah Omar"

Mulah Mohammed Omar je duhovni vođa talibanskog pokreta u Afganistanu i Pakistanu, FBI ga traži zbog skrivanja Osame bin Ladena i drugih Al Kaidinih militanata prije 11. rujna 2001. godine, kada je izveden napad na Svjetski trgovački centar u SAD-u

Franco FrattiniFranco Frattini"Prema našem mišljenju, sljedeća meta trebao bi biti Mulah Omar, ali cilj naših uvjerljivih akcija, koje nastavljamo razvijati u sklopu međunarodne koalicije protiv terorizma je eliminacija svih terorističkih centara", izjavio je talijanski ministar vanjskih poslova Franco Frattini, a izvještava en.rian.ru.

Mulah Mohammed Omar je duhovni vođa talibanskog pokreta u Afganistanu i Pakistanu, FBI ga traži zbog skrivanja Osame bin Ladena i drugih Al Kaidinih militanata prije 11. rujna 2001. godine, kada je izveden napad na Svjetski trgovački centar u SAD-u. Malo toga je još poznato o Omaru.

"Ne trebamo misliti kako će svi teroristički vođe svijeta pasti nakon smrti Osame bin Ladena. Moramo nastaviti raditi da se to i ostvari", rekao je još Frattini.

Vezane vijesti

'Novi' video 'ubijenog' drugog čovjeka Al Kaide

'Novi' video 'ubijenog' drugog čovjeka Al Kaide

Islamistička internetska stranica objavila je u utorak video poruku Abu Yahye al-Libia, drugog čovjeka Al Kaide za kojeg je Washington ustvrdio da je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika