02.05.2011. / 21:58

Autor: Hina , Nacional.hr

Rogge - Bin Ladenova smrt neće utjecati na sigurnost Olimpijskih igara

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Jacques Rogge izjavio je kako će sigurnost OI u Londonu biti u vrhu prioriteta, dodavši kako smrt Osame bin Ladena neće utjecati na sigurnost sudionika i gostiju igara

Jacques RoggeJacques RoggeVijest o ubojstvu najtraženijeg svjetskog terorista Osame bin Ladena izazvala je bojazan od mogućih osvetničkih misija pripadnika Al-Kaide. Kao jedna od potencijalnih meta spominju se i Olimpijske igre koje će se iduće godine održati u Londonu.

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Jacques Rogge izjavio je kako će sigurnost OI u Londonu biti u vrhu prioriteta, dodavši kako smrt Osame bin Ladena neće utjecati na sigurnost sudionika i gostiju igara.

"Ubojstvo vođe Al-Kaide je političko pitanje," poručio je Rogge iz Dohe gdje gostuje na 9. Konferenciji o Sportu i okolišu.

Prvi čovjek olimpijskog pokreta je naglasio kako je strategija sigurnosti MOO ostala ista od ubojstva 11 izraelskih sportaša na OI u Munchenu 1972. godine.

"Sigurnost je oduvijek naša briga, a od OI u Munchenu i prioritet. Olimpijske igre promoviraju mir, a tako će biti i u budućnosti," poručio je Belgijanac.

Očekuje se kako će troškovi osiguranja za vrijeme OI u Londonu iznositi oko 760 milijuna funta, a za 'red i mir' će brinuti oko 9.000 policajaca.

Engleski mediji navode kako su zimske olimpijske igre 2002. u Salt Lake Cityju protekle bez ikakvih incidenata premda su održane svega pet mjeseci nakon terorističkog napada 11. rujna 2001. na SAD. Ali i dodaju kako se samo 24 sata nakon što je London 2005. godine izabran za domaćina OI 2012. u glavnom engleskom gradu dogodio teroristički napad na podzemnu željeznicu u kojem je poginulo 56 osoba, a ozlijeđeno više od 700 ljudi.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika