03.05.2011. / 11:12

Autor: Totalsport

SP u hokeju na ledu: Česi pokazali klasu, Amerikanci i Finci jedva

Plasman u drugi krug Latvijci će morati izboriti protiv Danaca, koji su doživjeli i drugi težak poraz

Češki hokejaši slave gol ispred danskog vratara Patricka Galbraitha (Reuters)Češki hokejaši slave gol ispred danskog vratara Patricka Galbraitha (Reuters)Utakmicama u skupinama C i D kompletirano je drugo kolo natjecanja na Svjetskom prvenstvu hokeju na ledu u Slovačkoj.

U skupini C, koja se igra u Košicama, Amerikanci su u 4-2 pobjedu preokrenuli vodstvo Norvežana 2-0. Skandinavci su oba gola zabili u prvoj trećini, a Amerikanci sva četiri u trećoj. Norvežani na taj način nisu uspjeli ponoviti iznenađenje nad Šveđanima u prvom kolu, koje su nakon raspucavanja penala pobijedili 5-4.

Šveđani su pak u ponedjeljak do prve pobjede došli pobijedivši Austriju 3-0.

Zanimljivije je bilo bilo u Bratislavi, gdje se igra skupinia D. Penale su raspucavali Finci i Latvijci, koji su time dokazali da njihova dobra igra protiv Čeha u prvom kolu (poraz 4-2) nije bila slučajna. Iako su Finci sve u svemu bili bolji, jako su se namučili da bi na kraju pobijedili 3-2.

Plasman u drugi krug Latvijci će morati izboriti protiv Danaca, koji su doživjeli i drugi težak poraz. Deklasirali su ih Česi pobijedivši 6-0, a čak su četiri gola igrači Aloisa Hadamczika zabili u drugih 20 minuta.

Pokazali su Česi, branitelji naslova iz prošle godine u Njemačkoj, da opet imaju momčad za najviše postolje. Po dva su pogotka zabili Michael Frolik iz Chicago Blackhawksa (dodao i jednu asistenciju) i Milan Michalek iz Ottawa Senatorsa.

SP u hokeju na ledu, 2. kolo:
Skupina C:

SAD - Norveška 4-2

Švedska - Austrija 3-0

Redoslijed: 1. SAD 6, 2. Švedska 4, 3. Norveška 2, 4. Austrija 0

Skupina D:

Češka - Danska 6-0

Finska - Latvija 3-2, penali

Redoslijed: 1. Češka 6, 2. Finska 5, 3. Latvija 1, 4. Danska 0

Vezane vijesti

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

U rujnu ove godine hokejaši zagrebačkog KHL Medveščak u rimskom amfiteatru u Puli odigrat će dvije hokejske utakmice u sklopu regionalne lige EBEL. U… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika