04.05.2011. / 19:19

Autor: Hina

Istraživanje javnog mnijenja: Američki birači kažu 'ne' Palin i Trumpu

Prema rezultatima istraživanja objavljenim u srijedu, gotovo 60 posto Amerikanaca nikada ne bi poduprlo predsjedničku kandidaturu bivše guvernerice Aljaske Sarah Palin niti poslovnog čovjeka i milijardera Donalda Trumpa.

Donald TrumpDonald TrumpPrema rezultatima istraživanja objavljenim u srijedu, gotovo 60 posto Amerikanaca nikada ne bi poduprlo predsjedničku kandidaturu bivše guvernerice Aljaske Sarah Palin niti poslovnog čovjeka i milijardera Donalda Trumpa.

No prema istraživanju koje je na 1.408 potencijalnih birača proveo tim sa Sveučilišta Quinnipiac, oko polovina njih razmislila bi ili bi rado poduprla kandidaturu bivšeg guvernera Massachusettsa Mitta Romneya ili bivšeg guvernera države Arkansas Mikea Huckabeeja na izborima u studenome 2012.

"Teško je pohvatati konce kad su republikanski kandidati za izbore 2012. u pitanju. Mnogi među njima nisu dobro poznati, a oni poznatiji nisu omiljeni", rekao je zamjenik direktora Instituta za istraživanje javnog mišljenja pri Sveučilištu Quinnipiac Peter Brown.

"Mitt Romney i Mike Huckabee su u najboljoj formi. Sarah Palin i Donald Trump - slikovito ću kazati - nikad neće dobiti drugu šansu da ostave prvi dojam", izjavio je Brown. Među 613 republikanskih birača i onih koji su skloni republikancima, favorit za republikanskog predsjedničkog kandidata s 18 posto glasova je Romney, a odmah iza njega su Huckabee i Palin s 15 posto te Trump s 12 posto glasova.

Vezane vijesti

Jon Huntsman najavio je kandidaturu za predsjednika SAD-a

Jon Huntsman najavio je kandidaturu za predsjednika SAD-a

Republikanac Jon Huntsman najavio je svoju kandidaturu za Bijelu Kuću, izvještava Spiegel.de. Pedesetjednogodišnji Huntsman bio je guverner Utaha od… Više

Komentari

registracija
23/8/09

xaron, 05.05.11. 00:44

Mozda je to tako kako pise, ali Trump je odradio jednu OGROMNU stvar za Republikance. Prije 10-tak dana u intervju sa Spitzerom (CNN) Trump je otvoreno prozvao Obamu i obavjestajne agencije kako nisu u stanju za 10 godina pronaci Osamu.
Sa svojim vezama u vrhu US politike on je odlicno znao da je Osama na dohvat ruke, te je time natjerao Obamu na akciju iz koje nije bilo izlaza cistih ruku za predsjednika. Kako je Obama OSOBNO naredio ubistvo neneoruzanog civilnog zarobljenika, pocinjena je serija ozbiljnih kriminalnih radnji koje ce pratiti ostatak Obamine politicke karijere, ako tako nesto za njega jos uvijek postoji.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika