05.05.2011. / 08:50

Autor: Hina , Nacional.hr

Ubojstvo bin Ladena

Reuters objavio fotografije: Tri muškarca u lokvama krvi, oružja nema

Agencija Reuters objavila je fotografije načinjene oko sat nakon američkog napada na vođu Al-Kaide Osamu bin Ladena u Pakistanu koje pokazuju tri ubijena muškarca, ali na snimkama se ne vidi nikakvo oružje.

ReutersReutersAgencija Reuters objavila je fotografije načinjene oko sat nakon američkog napada na vođu Al-Kaide Osamu bin Ladena u Pakistanu koje pokazuju tri ubijena muškarca, ali na snimkama se ne vidi nikakvo oružje.

Fotografije koje je sat nakon napada na bin Ladena napravio u njegovom skloništu pakistanski sigurnosni dužnosnik prikazuju trojicu muškaraca na poprištu akcije. Mrtve muškarce fotografije prikazuju odvojeno i na njima se ne vidi da je itko od njih bio naoružan.

Dužnosnik, koji je želio ostati anoniman, fotografije je prodao Reutersu, u kojem su zbog prikazanih pojedinosti i odgovarajućeg osvjetljenja za to vrijeme i područje uvjereni u njihovu autentičnost.

'Egipćani iz Al Kaide i Zavahiri 'predali' su Bin Ladena Amerikancima'

Jedan od susjeda Osame Bin Ladena gleda u njegovo dvorište, nekoliko dana nakon što je vođa Al kaide likvidiran (Reuters)Jedan od susjeda Osame Bin Ladena gleda u njegovo dvorište, nekoliko dana nakon što je vođa Al kaide likvidiran (Reuters)Prema otisnutom vremenu prva fotografija napravljena je u ponedjeljak, 2. svibnja u 2:30 sati po lokalnom vremenu, otprilike sat nakon napada u kojem je ubijen Osama bin Laden. Fotografije načinjene nekoliko sati kasnije prikazuju olupinu helikoptera kojeg su američke snage izgubile tijekom napada zbog mehaničkog kvara i kasnije uništile.

Glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney rekao je u utorak da vođa Al-Kaide Osama bin Laden nije bio naoružan kad su američki specijalci upali u njegovu vilu u Pakistanu, no opirao se prije nego što su ga ustrijelili. Američki predsjednik Barack Obama odbio je objaviti fotografije tijela Osame bin Ladena.

Vezane vijesti

Nove barikade na sjeveru Kosova

Nove barikade na sjeveru Kosova

Srbi sa sjevera Kosova postavili su u subotu navečer nove barikade na magistralnoj cesti između Leposavića i Prištine u mjestu Rudare kod Zvečana,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika