05.05.2011. / 15:32

Autor: Nacional.hr

Rekordan broj posjetitelja na jubilarnoj Oracle konferenciji

Za razliku od prethodnih godina, kada je program konferencije bio podijeljen u tehnološki i aplikativni panel, ove je godine naglasak stavljen na praktičan pristup i prezentacije studija slučaja Oracle partnera i korisnika

Marin TadićMarin TadićNa jubilarnoj, petoj po redu Oracle konferenciji Oracle Day: The Information Age 2011 održanoj u Zagrebu okupio se rekordan broj uzvanika. Više od 500 vrhunskih IT stručnjaka i profesionalaca iz Hrvatske i regije tiskalo se u dvoranama zagrebačkog Hypo Expo XXI centra u želji da saznaju novosti i iz Oracle svijeta i IT sektora. Središnja tema ovogodišnje konferencije bila je Cloud Computing, a predstavljene su brojne studije slučaja Oracle korisnika i partnera iz Hrvatske te susjednih zemalja.

Konferenciju je otvorio njen domaćin Marin Tadić, generalni direktor Oracle Hrvatska koji je tom prilikom izjavio: „Ovako velik odaziv na današnjoj konferenciju ohrabrujući je znak da se i u Hrvatskoj događaju pozitivni pomaci prema oporavku gospodarstva. Pred nama su i dalje izazovi, posebice u području informatizacije i umreženosti javnog sektora. Oracle kao lider na IT tržištu i logičan prvi izbor poslovnih korisnika, zasigurno može pomoći državi u provedbi planiranoga i povećanju efikasnosti poslovanja javnog i gospodarskog sektora."

O poslovnim prednostima tehnologije govorio je Jean-Claude Michaca, potpredsjednik Oracle FMW (Fusion Middleware) odjela za Istočnu Europu: „Zahvaljujući cjelovitom, otvorenom i integriranom skupu rješenja, od aplikacija do hardverskih rešenja, možemo reći da je Oracle jedini pravi Cloud Computing one stop shop. Naši korisnici mogu na jednom mjestu dobiti svu potrebnu tehnologiju za optimizaciju troškova i povećanju efikasnosti poslovanja."

Velik odaziv uzvanika svakako je i rezultat izuzetno zanimljivog sadržaja konferencije. Za razliku od prethodnih godina, kada je program konferencije bio podijeljen u tehnološki i aplikativni panel, ove je godine naglasak stavljen na praktičan pristup i prezentacije studija slučaja Oracle partnera i korisnika. Od domaćih tvrtki svoja pozitivna iskustva u korištenju Oracle rješenja i tehnologija između ostalih predstavili su i TDR i IN2, Croatia osiguranje i Combis, Zagrebačka banka, Multicom, Neos, Ericsson Nikola Tesla, Infodom, S&T Hrvatska, a od tvrtki iz susjednih zemalja Si.Mobil Slovenija te Elektroprivreda Crne Gore.

Vezane vijesti

Uljanik povećao produktivnost

Uljanik povećao produktivnost

Uljanik Brodogradilište u suradnji s tvrtkom Primakon uspješno je implementirao Oracle Primavera P6 Professional Project Management rješenje za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika