05.05.2011. / 17:11

Autor: Hina

Rajić otvorio svoju tvornicu generičkih lijekova u Popovači

Tvornica generičkih lijekova vrijedna je 300 milijuna kuna, a proizvoditi će lijekove za kojima vlada najveća potražnja na domaćem tržištu

Jadranka Kosor, Luka Rajić, Đuro Popijač, Marina Lovrić-Merzel i Željko Reiner (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Jadranka Kosor, Luka Rajić, Đuro Popijač, Marina Lovrić-Merzel i Željko Reiner (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) U poslovnoj zoni Mišička u Popovači danas je otvorena PharmaS-ova tvornica generičkih lijekova, 300 milijuna kuna vrijedna investicija Luke Rajića.

Tvornicu je svečano otvorila predsjednica Vlade Jadranka Kosor ocjenivši to važnim trenutkom u gospodarskom životu Hrvatske jer se radi o ulaganju u proizvodnju i nova radna mjesta, što jedino jamči Hrvatskoj da može krenuti naprijed i "punim jedrima izaći iz krize".

Premijerka je naglasila da će Vlada nastaviti politku otvaranja vrata investitorima kroz uklanjanje administrativnih barijera i borbu protiv korupcije.

Također će nastaviti s poticanjem otvaranja i učvršćivanja gospodarskih zona, poput Mišičke u koju je Vlada osim zemljišta investirala više od tri milijuna kuna.

Tvornica se prostire na 6.400 četvornih metara na kojima se nalaze suvremeni laboratorij za ispitivanje kvalitete lijekova, pogon za proizvodnju, skladište i uredski prostori.

U PharmaS-u je zaposleno 150 ljudi, od čega polovica u Hrvatskoj, a ostali u regionalnim tvrtkama u Srbiji i BiH.

Većinom su to stručnjaci s prosječno 15 godina radnog iskustva u farmaceutskoj industriji, a dužnost direktorice tvrtke PharmaS Rajić je povjerio bivšoj izvršnoj direktorici Plive Zdravki Knežević.

Cilj je proizvodnja visokokvalitetnih i cijenom povoljnih generičkih lijekova, a tvrtka planira u prvih pet godina prodati lijekova za ukupno 200 milijuna kuna.

Naš konačni cilj je poboljšanje kvalitete života pacijenata, istaknuo je Luka Rajić dodavši kako je zbog toga inzistirao na kontroli kvalitete, zbog čega je izgrađen i vrhunski laboratorij iako to nije bila zakonska obveza.

S dosad ostvarenim akvizicijama kojima su pokrenute tvrtke PharmaS Beograd i PharmaS Banja Luka postali smo regionalna kompanija koja se može širiti na sve više potrošača, rekao je Rajić.

U prvoj fazi PharmaS će se usredotočiti na lijekove za koje je uočena najveća potreba na domaćem tržištu, a trenutno je registrirano deset lijekova od kojih su četiri na listi HZZO-a, a prva dva su dostupna u ljekarnama.

Proizvodno-skladišni i poslovni centar u Popovači izgrađen je u nešto više od godine dana u skladu s EU standardima.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
18/1/08

ankicascreiber, 06.05.11. 12:57

gdje god pogledas ova zena se namece, otvoris pastetu jaca iskace iz pastete.


registracija
14/3/11

nevenka, 06.05.11. 13:01

lijepo je to, mislim to što se otvara tvornica u zemlji u kojoj je nezaposlenih puno i previše, ne mogu reč, ali pitam se...samo se pitam, gdje je počeo Luka Rajić, prije cca 20 godina, ako se dobro sjećam - bio je vozač u Dukatu...sigurno je imao plaću 100000 eura mjesečno, pa je malo uštedio da prvo kupi Dukat, pa ga proda, pa sad kao veliki domoljub ili još veći poduzetnik, otvara tvornicu ...mislim on sigurno ne razbija glavu Kosoričninim zakonom kojim ratno profiterstvo ne zastarjeva, jer kod njega je...sigurno... sve transparentno i legalno odrađeno...ili možda ipak, tko zna... i ovi su carnici bili transparentni do nedavno...


registracija
9/3/10

nostradurus, 06.05.11. 17:33

Jeeee! Prava stvar. Još jedino da shvatimo da profit Raića netko treba financirati. Ako bude jako izvozio, tada je to najbolje za RH. Ako bi radio samo za RH, tada je opet dobro jer manje košta uvoz komponenti lijeka. Ali opet nemamo od kuda stvoriti novce za profit Rajića nego od novih kredita. Nešto je manja šteta, ali sve dok je profit dolazi od novih dugova nema tu sreće.
sites.google.com/site/financijskisustav/od-problema-do-rjesenja


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika