05.05.2011. / 17:50

Autor: Hina

Napulj zagušen smećem, Berlusconi šalje vojsku

Šef talijanske vlade Silvio Berlusconi odlučio je u četvrtak poslati vojnike da od ponedjeljka čiste ulice Napulja, ponovno preplavljene stotinama tona smeća unatoč mjerama vlade poduzetim krajem 2009.

Silvio BerlusconiSilvio BerlusconiŠef talijanske vlade Silvio Berlusconi odlučio je u četvrtak poslati vojnike da od ponedjeljka čiste ulice Napulja, ponovno preplavljene stotinama tona smeća unatoč mjerama vlade poduzetim krajem 2009.

Pošto su se ponovno formirale hrpe smeća, opet smo tražili intervenciju vojske, rekao je Berlusconi na konferenciji za novinare nakon sastanka vlade.

Od ponedjeljka će 170 vojnika izaći na teren u 73 vozila kako bi Napulj ponovno postao civiliziran grad, najavio je Berlusconi.

Unatoč opetovanim obećanjima lokalne vlasti i vlade, Napulj je ponovno danima preplavljen smećem nakon blagog poboljšanja krajem 2010. i početkom 2011.

Krajem studenoga Berlusoni je osobno obećao da će problem smeća biti brzo riješen, a 26. studenoga je Europska komisija upozorila Rim da donese i pokrene novi plan za zbrinjavanje otpada u regiji Napulja.

Vezane vijesti

Habuš: Riješen je problem smeća u Varaždinu

Habuš: Riješen je problem smeća u Varaždinu

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš današnjim je priopćenjem za javnost objavio da građani Varaždina mogu odahnuti jer su na jučerašnjoj sjednici… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika