06.05.2011. / 12:11

Autor: Totalsport

FIFA istražuje više od 300 utakmica u novoj aferi

Pod sumnjom je nekoliko utakmica Europa lige, zatim dvoboji u njemačkim i finskim ligama, te prijateljki ogledi reprezentacija Kuvajta, Jordana, Bolivije, Latvije, Bugarske, Estonije, Malezije i Zimbabvea

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaMeđunarodna nogometna federacija (FIFA) istražuje više od 300 utakmica za koje se sumnja da su bile namještene, piše u petak Daily Telegraph.

FIFA sumnja da su suci dobivali najmanje po 10.000 dolara kako bi namjestili rezultate u prijateljskim utakmicama, te dvobojima u europskim kupovima i nacionalnim ligama. Organizatori namještaljki navodno su na taj način zaradili više stotina milijuna dolara u azijskim kladionicama.

Namještanja utakmica ozbiljna su prijetnja integritetu nogometa. Razgovori s umiješanim osobama su nam otkrili da su organizatori prijevara trošili i po 300.000 dolara kako bi namjestili određeni rezultat u prijateljskim utakmicama reprezentacija, sve kako bi ostvarili značajan profit na svakom od tih dvoboja - rekao je Telegraphu FIFA-in šef sigurnosti Chris Eaton.

Zaposlenici najmanje šest nacionalnih saveza su pod sumnjom da su sudjelovali u prijevari koja se vodila uglavnom iz Malezije i Singapura. FIFA strahuje i da bi na udaru mogla biti dva njezina ovogodišnja najtjecanja, svjetska prvenstva U17 i U20.

- Imamo priznanja osoba s kojima smo razgovarali da su planirali utjecati i na mlade nogometaše na ovogodišnjim prvenstvima. Morat ćemo uvesti preventivne mjere - dodao je Eaton.

Pod sumnjom je nekoliko utakmica Europa lige, zatim dvoboji u njemačkim i finskim ligama, te prijateljki ogledi reprezentacija Kuvajta, Jordana, Bolivije, Latvije, Bugarske, Estonije, Malezije i Zimbabvea.

Vezane vijesti

Policija istražuje prijetnje smrću Holy

Policija istražuje prijetnje smrću Holy

Zagrebačka policija je potvrdila kako je dobila prijavu ministrice zaštite okoliša i prirode, Mirele Holy, kako joj prijete smrću u pismima… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika