06.05.2011. / 15:01

Autor: Nacional.hr

Priznali i najavili osvetu

Al Qaeda: 'Uskoro će američka sreća prerasti u tugu'

"Uskoro, uz Alahovu pomoć, njihova će sreća prerasti u tugu, a njihova će se krv miješati sa njihovim suzama", stoji u priopćenju

Foto: ReutersFoto: ReutersSITE Inteligence Group je objavio kako je Al Qaeda objavila priopćenje na jednom od foruma koje koriste džihadisti, a kojem potvrđuju smrt svoga vođe, Osame bin Ladena.

U priopćenju Al Qaeda prijeti da će poduzeti mjere protiv Sjedinjenih američkih država i poziva Pakistance da "ustanu u znak prosvjeda".

Pišu kako će bin Ladenova smrt poslužiti kao "prokletstvo koje će progoniti Amerikance i njihove agente, i koje će ih slijediti i u i van njihove zemlje".

"Uskoro, uz Alahovu pomoć, njihova će sreća prerasti u tugu, a njihova će se krv miješati sa njihovim suzama", stoji u priopćenju.

Navodi se i kako će Al Qaeda nastaviti s džihadom, "putem kojim su kročili naši vođe, bez okolišanja".

Ovo nije prvi put da Al Qaeda objavljuje svoje poruke na tom forumu.

Priopćenje se brzo proširilo diljem Pakistana. Oko 1500 Pakistanaca prosvjedovalo je u Kveti, a klerik Fazal Muhamed Baraih citirao je neke od poruka iz Al Qaedinog priopćenja.

"Džihad protiv Amerike neće prestati Bin Ladenovom smrću", rekao je klerik Fazal Muhamed Baraih. "Osama ne šahid (mučenik). Iz Osamine krvi rodit će se tisuće drugih Osama", poručio je Baraih.

Vezane vijesti

33 godine zatvora liječniku koji je 'otkrio' Bin Ladena

33 godine zatvora liječniku koji je 'otkrio' Bin Ladena

Pakistanski liječnik koji je pomogao američkoj obavještajnoj agenciji da pronađe Osamu bin Ladena osuđen je na 33 godine zatvora, službeno je… Više

Komentari

registracija
22/2/11

grrow, 06.05.11. 15:58

http://www.balkan-express.org/foto-vijesti/aktualnomen/detail/307-bin-laden-u-vrtu-uzgajao-marihuanu-


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika