06.05.2011. / 17:42

Autor: Nacional.hr

SAP predstavio portfelj rješenja za tehnologiju i izvrsnost

SAP-ov stručni tim organizirao je radionicu koja je sudionicima radionice dala odgovore na pitanja kako u fazi testiranja smanjiti rizike testiranja i opterećenje vezano uz generiranje testnih setova podataka te kako nadzirati kompleksnu SAP okolinu

Ivan PetrovićIvan PetrovićSAP je u Zagrebu održao radionicu pod nazivom „IT EXCELLENCE & TECHNOLOGY DAY". Riječ je o sveobuhvatnom programu koji usklađuje tehnološku arhitekturu poduzeća sa njegovim poslovnim procesima, omogućuje kontinuirano održavanje i poboljšanje poslovanja do stvaranja vrijednosti i značajan ROI. Gotovo stotinu uzvanika moglo je doznati kako program IT Excellence osigurava stabilne performanse i operativnu učinkovitost IT-a, kao i Mobility portfelja SAP-ovih rješenja.

Poslovni sustavi se nakon puštanja u produkciju, tzv. GO-LIVE fazu susreću s izazovima svakodnevnih promjena, izazovima poslovnih zahtjeva i brojnim specifičnostima. Svjesni tih izazova SAP-ov stručni tim organizirao je radionicu koja je sudionicima radionice dala odgovore na pitanja kako u fazi testiranja smanjiti rizike testiranja i opterećenje vezano uz generiranje testnih setova podataka te kako nadzirati kompleksnu SAP okolinu. Kako u tim trenutcima poslovni procesi tvrtki zahtjevaju dodatnu dokumentaciju koja je teško ili gotovo uopće nije dostupna, SAP IT Excellence efikasno integrira vanjski sustav za pohranu podataka i time poboljšava sam sustav.

„Poslovni sustavi se nakon puštanja u produkciju susreću s izazovima svakodnevnih promjena, izazovima poslovnih zahtjeva i specifičnosti. SAP-ova i partnerska rješenja iz IT Excellence portfelja osiguravaju podršku tijekom tih životnih izazova osiguravajući kvalitetu testiranja, nadzor, integraciju s dodatnom dokumentacijom i sl. SAP je dio tih rješenja samostalno razvio, a za veći dio iskoristio postojeća kvalitetna rješenja svojih globalnih partnera poput HP-a, CA i OpenTexta. Na ovoj radionici pokazali smo kako ta rješenja žive u praksi kod korisnika kao što su Iskratel i Agrokor, te kroz tehničke prezentacije naglasili nove trendove i proizvode. Osim navedenog, akvizicijom Sybasea dali smo dodatne informacije vezane uz Mobility", rekao je Ivan Petrović, Services Account Manager SAP d.o.o.

Radionica je bila sadržajno podijeljena na dvije tematske cjeline. U prvom dijelu predstavljene su u studije slučaja i to kroz teme Test Data Migration Server u Iskratelu i SMD, za nadzor rada sustava, u Agrokor koncernu. U drugom dijelu radionice dan je pregled rješenja koja su vezana uz on-demand i i on-device portfelja koji su neizostavni dio suvremenog poslovanja. Dok su SAP-ovi globalni partneri: CA za IT Excellence program, te Akademika, partner za Open Text Portfolio predstavili novosti iz svog poslovnog okruženja. Kako je SAP 2010. godine kupio tvrtku Sybase, s očitom intencijom snažnog razvoja mobilnih poslovnih aplikacija, na radionici su predstavljene SAP mobilne aplikacije koje se mogu koristiti, ali i one koji korisnici mogu razvijati sami. Renomirani SAP-ov stručnjak, Mario Semialjac predstavio je program SAP HANA, radikalno SAP rješenje kojim se omogućuju izuzetno brzi "in memory" poslovni sustavi.

Vezane vijesti

Tehnologijom do jednostavnijeg življenja

Tehnologijom do jednostavnijeg življenja

Prema novom Ketchumovom indeksu digitalnog življenja (Ketchum Digital Living Indeks), jednostavnost je ono što ljudi žele od pametnih telefona,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika