07.05.2011. / 12:00

Autor: Nacional.hr

Afera Ipsilon:

Golemović se predao pred početak suđenja u Rijeci

Podsjetimo, tek početkom travnja Županijski sud u Rijeci odlučio je da suđenje za aferu Ipsilon može početi i s Golemovićevom odsutnošću, a prvo je ročište zakazano za nadolazeći ponedjeljak

Dražen GolemovićDražen GolemovićHrvatski poduzetnik Dražen Golemović predao se jutros u Rijeci gdje je odmah i odveden u zatvor.

Kao što je Nacional.hr pisao, Golemović je od hrvatskih vlasti bio u bijegu gotovo dvije godine. Skrivao se u BiH, a zbog činjenice da ima dvojno državljanstvo nije mogao biti izručen Hrvatskoj.

Podsjetimo, tek početkom travnja Županijski sud u Rijeci odlučio je da suđenje za aferu Ipsilon može početi i s Golemovićevom odsutnošću, a prvo je ročište zakazano za nadolazeći ponedjeljak.

Sud je svoju odluku tada obrazložio njegovim neizvjesnim povratkom, premda je Golemović u nekoliko navrata 'predaju' najavljivao kao mogućnost kad počne suđenje. Osim toga, suci smatraju da se suđenje mora održati i bez njegova prisustva jer su suoptuženici u istoj aferi zapravo postali neka vrsta talaca cjelokupne situacije, odnosno na taj način žive ne samo u iščekivanju oslobađajuće ili pak osuđujuće presude, već u iščekivanju da uopće konačno počne sudski proces.

Osim Golemovića, u "Ipsilonu" su optuženi i bračni par Nedjeljko Mijošek (42) i Sonja Štević Mijošek (40), oboje policajci iz Poreča, njihov sugrađanin i kolega Željko Muller (33), carinik Silvano Legović (38) iz Kaštelira, policajci Ante Bralić (32) iz Zagreba i Ivica Šoštarić (30) iz Križevaca, sada bivša pazinska općinska državna odvjetnica Davorka Smoković (52) i bivši pročelnik istarske Porezne uprave Elvis Drandić (36) iz Vodnjana. USKOK ih tereti zbog više kažnjivih djela zloporabe položaja i ovlasti, poticanja na zloporabu položaja i ovlasti, protuzakonita posredovanja te primanja i davanja mita. Prvo ročište u ovom slučaju održati će se u ponedjeljak u 9 sati.

Vezane vijesti

Golemović nepravomoćno osuđen na godinu i deset mjeseci zatvora

Golemović nepravomoćno osuđen na godinu i deset mjeseci zatvora

Dražen Golemović i još osam osoba danas su nepravomoćno proglašeni krivima za počinjenje više kaznenih djela gospodarskog kriminala, a prvooptuženiku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika