09.05.2011. / 18:52

Autor: Totalsport

Belgijski biciklist preminuo tijekom 3. etape Giro d'Italije

Weylandt je prije godinu dana trijumfirao baš na trećoj etapi Gira, a upisao je i 2008. godine pobjedu na 17. etapi Vuelte

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaBelgijski biciklist Wouter Weylandt tragično je preminuo od ozljeda zadobivenih u padu tijekom treće etape prestižne utrke Giro d'Italija vožene od Reggio Emilije do Rapalla.

Član momčadi Leopard-Trek pao je pri velikoj brzini na nizbrdici otprilike 20 kilometara od cilja i ostao je ležati u nesvijesti ne odavajući znakove života. Prema prvim informacijama, tim liječnika pružao je 26-godišnjem Belgijancu prvu pomoć punih 25 minuta pokušavajući ga oživjeti. Prebačen je Weylandt helikopterom i u obližnju bolnicu, no liječnici ga nisu uspjeli spasiti.

Uprkos tragediji, treća etapa utrke održana je prema programu, iako organizatori ostale natjecatelje nisu obavijestili što se točno dogodilo. Uobičajena proslava nakon završetka etape, očekivano je otkazana.

Weylandt je prije godinu dana trijumfirao baš na trećoj etapi Gira, a upisao je i 2008. godine pobjedu na 17. etapi Vuelte.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika