10.05.2011. / 07:35

Autor: Nacional.hr

Poželjna udavača: Nakon Facebooka i Googlea i Microsoft u igri za kupovinu Skypea

Kupovina Skypea predstavlja najagresivniji Microsoftov potez u posljednje vrijeme, ali u skladu sa strategijom širenja na druga područja internetskog biznisa

Skype bi mogao postati dio Microsoftovog carstva (Reuters)Skype bi mogao postati dio Microsoftovog carstva (Reuters)Microsoft je u uznapredovalim pregovorima o kupovini Skypea, internetskog servisa za razgovor, kako bi revitalizirao svoje poslovanje.

Financial Times piše, pozivajući se na ljude bliske pregovorima, kako bi dogovor između Skypea i Microsofta mogao biti postignut već danas, a procjenjuje se kako bi mogao biti vrijedan oko 8,5 milijadi dolara.

Kupovina Skypea predstavlja najagresivniji Microsoftov potez u posljednje vrijeme, ali u skladu sa strategijom širenja na druga područja internetskog biznisa.

Vijest je posebno interesantna potencijalnim investitorima koji su željeli sudjelovati u inicijalnoj javnoj ponudi za dionice Skypea.

Inače, ovo je već treća američka tvrtka koja se dovodi u vezu sa kupovinom Skypea. Podsjetimo, prošloga su tjedna američki mediji objavili kako su i Google i Facebook zainteresirani za kupovinu, spajanje odnosno suradnju s estonskim internetskim servisom.

Vezane vijesti

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Huawei je najavio da će proširiti partnerski odnos s Microsoftom i kreirati prvi Huawei pametni telefon s Windows Phone operativnim sustavom. Novi će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika