10.05.2011. / 12:11

Autor: Nacional.hr

Uspjeh Imunološkog zavoda: U Rusiju prodali 1,6 milijuna doza cjepiva protiv rubele

Cjepivo protiv rubele, matičnog virusnog soja RA 27/3 proizvedenog 1968. godine, jedno je od najboljih u svijetu

U Rusiju je prodano 1000 litara cjepiva dostatnog za 1,6 milijuna dozaU Rusiju je prodano 1000 litara cjepiva dostatnog za 1,6 milijuna dozaImunološki zavod d.d., vodeći proizvođač imunobioloških preparata u Republici Hrvatskoj i regiji nastavlja uspješnu višegodišnju suradnju s proizvodnom udrugom za medicinske imunobiološke preparate „Microgen“ Ministarstva zdravstva Ruske Federacije u opskrbi ruskog tržišta cjepivom protiv rubele.

Ovih dana potpisali su ugovor o isporuci 1.000 litara cjepiva protiv rubele u bulku, što je dostatno za 1,6 milijuna doza. Cjepivo protiv rubele, matičnog virusnog soja RA 27/3 proizvedenog 1968. godine, jedno je od najboljih u svijetu. Obavezno cijepljenje protiv rubele uvedeno je u Hrvatskoj 1975. godine i do danas je, zahvaljujući tome, postignuta značajna redukcija pobola od rubele.

U tijeku su pregovori o plasmanu proizvoda Imunološkog zavoda d.d. na novim tržištima čime nastojimo učvrtiti vodeću poziciju u segmentu imunobioloških preparata u regiji.

Vezane vijesti

Eksperimentalno cjepivo za hepatitis C pokazuje prve rezultate

Eksperimentalno cjepivo za hepatitis C pokazuje prve rezultate

Novo cjepivo protiv hepatitisa C, kronične bolesti jetara, u prvim je fazama kliničkog ispitivanja na ljudima pokazalo obećavajuće rezultate,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika