10.05.2011. / 14:26

Autor: Totalsport

Mosley izgubio u slučaju 'nacističkog orgijanja' s prostitutkama

Podsjetimo, News of the World je 2008. objavio priču kako je tadašnji predsjednik FIA-e sudjelovao u seksualnim orgijama s nacističkom tematikom

Max Mosley Max Mosley Bivši predsjednik Međunarodne federacije autosportova (FIA) Max Mosley izgubio je u utorak slučaj pred Europskim sudom za ljudska prava od kojeg je tražio da prisili britanske tabloide da obavijeste ljude prije objave priča koje zadiru u njihovu privatnost.

Mosley je, dakako, bio motiviran vlastitim slučajem. Podsjetimo, News of the World je 2008. objavio priču kako je tadašnji predsjednik FIA-e sudjelovao u seksualnim orgijama s nacističkom tematikom. Mosley je nakon svega priznao da je bio dio orgija s prostitutkama, ali je opovrgnuo prisustvo nacističkih motiva. U konačnici je dobio privatnu tužbu protiv NOTW-a, ali je cijeli slučaj odlučio podići na višu razinu.

Njegovi su odvjetnici na Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu tražili da prisili britanske vlasti da uvedu zakon kojim bi novine morale upozoriti ljude kojima mogu naštetiti svojom pričom. To bi osobama čiji je privatni život na udaru dalo priliku da od suda traže zabranu objave.

Odvjetnici koji su zastupali Federaciju europskih izdavača tvrdili su da bi takav zakon medijima vezao ruke, te da bi se njime zaustavljala ili odgađala objava važnih informacija, kao i otežalo otkrivanje kriminalnih radnji.

Europski je sud odbacio Mosleyjev zahtjev uz obrazloženje da stanovnici Velike Britanije već imaju nekoliko načina da zaštite svoju privatnost.

Vezane vijesti

Otkazi u tajnoj službi zbog prostitutki

Otkazi u tajnoj službi zbog prostitutki

Dvojica agenata američke Tajne službe, protiv kojih se vodi istraga nakon skandala s prostitutkama u Kolumbiji uoči dolaska predsjednika Baracka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika