25.10.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

IRAK - NOVINARI

ZBOG CNN-A PROTJERANI SVI NOVINARI

BAGHDAD – Iračke vlasti obavijestile su inozemne novinare u Iraku da će sljedećeg tjedna svi biti protjerani iz Iraka, te da će tek nakon što svi odu neki biti puštani ponovno u Irak, ali po novim pravilima, te uz posebnu provjeru. Tako će dozvolu da se vrate u Irak dobiti samo novinari stranih redakcija, s kojima Irak nije nezadovoljan, bit će dopušten ulazak samo jednom novinaru iz svake redakcije, a vize će dobivati na samo deset dana, nakon čega će morati napustiti Irak. Ta je mjera donesena, kako je službeno objavljeno, jer je Irak bio izuzetno nezadovoljan nekim iskrivljenim izvještajima stranih dopisnika iz Iraka, koji su iskrivili sliku onoga što se događa u Iraku.
Ta je mjera prvenstveno donesena zbog američke TV-mreže CNN, s kojom su iračke vlasti posebno nezadovoljne, pa su joj željele onemogućiti dosadašnji rad. CNN je jedina zapadna medijska kuća koja je u Baghdadu imala stalno dopisništvo. Uz stalnu dopisnicu Jane Araff u Baghdadu su bili i reporteri Nic Robertson i Rym Brahimi. Iračke su vlasti bile vrlo nezadovoljne nekim njihovim izvještajima, posebno izvještajem o antidržavnim demonstracijama ispred iračkog ministarstva informiranja. Iračke vlasti su bile nezadovoljne i stoga što je CNN poslao jednu reportersku ekipu da izvještava iz područja sjevernog Iraka, koje je pod kurdskom kontrolom.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika