11.05.2011. / 10:29

Autor: Totalsport , Nacional.hr

Jupiler liga: Dva pogotka i asistencija Ivana Perišića

O samim klupski ambicijama naš je veznjak bio jasan - cilj je četvrto mjesto u doigravanju koje vodi u kvalifikacije za Europa ligu

Ivan PerišićIvan PerišićPredvođeni hrvatskim 22-godišnjim reprezentativcem Ivanom Perišićem nogometaši Club Bruggea na svom su stadionu deklasirali vodeći Genk 3-0 u srazu osmog kola doigravanja za prvaka.

Doveo je mladi veznjak domaću momčad u vodstvo u 59. minuti zabivši na asistenciju Akpale. Na 2-0 povisio je u 70. minuti iz 11-erca. Točnije, njegov je udarac s bijele točke vratar gostiju Courtois obranio, ali je Splićanin pogodio nakon odbijanca.

Konačno, u 78. je minuti Hrvat uzvratio Akpali dodavši mu loptu nakon proboja po lijevoj strani za konačnih 3-0.

Perišić je u došao do trećeg pogotka u doigravanju za prvaka, odnosno 19. ukupno u cijeloj prvenstvenoj sezoni. Ukupno je nastupio u 35 prvenstvenih utakmica, koje je također iskoristio i za deset asistencija.

Pobjedom su igrači iz Brugesa dali priliku Standardu iz Liegea da na vrhu ljestvice, dva kola prije kraja doigravanja, dostigne vodeći Genk.

O samim klupski ambicijama naš je veznjak bio jasan - cilj je četvrto mjesto u doigravanju koje vodi u kvalifikacije za Europa ligu. A podatak da s nova dva gola (ukupno tri u doigravanju, uz 16 u osnovnom dijelu) konkurira za najboljeg strijelca, nije ga impresionirao.

- To me ne zanima. Želim četvrto mjesto s klubom. Ako budemo igrali kao protiv Genka, siguran sam da ćemo uspjeti.

- Morao sam progutati puno kritika u zadnje vrijeme. Nije ugodno čuti da ne dajete sto posto od sebe. Ljudi bi trebali shvatiti da nije uvijek moguće napraviti sve što bi oni htjeli. No, zato je ovo bio moj odgovor - rekao je nakon utakmice Perišić (22) domaćim novinarima.

Jupiler liga, 8. kolo doigravanja za prvaka:

Club Brugge - Genk 3-0

Redoslijed: 1. Genk 47, 2. Standard 44 (-1), 3. Anderlecht 41 (-1), 4. Club Brugge 37, 5. Gent 33 (-1), 6. Lokeren 28 (-1)

Vezane vijesti

Perišić: Ako zadržimo razinu kao protiv Irske, sve je moguće

Perišić: Ako zadržimo razinu kao protiv Irske, sve je moguće

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Perišić iznio je za službenu stranicu UEFA-e dojmove o svom premijernom nastupu na Euru. Upravo je Perišić… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika