11.05.2011. / 12:00

Autor: Totalsport

ATP Challenger i ITF Futures Zagreb: Uspješan dan za Hrvate

U mečevima prvog kola ženskog ITF turnira Futures kategorije pobjede su ostvarile Tereza Mrdeža, koja je pobijedila prvu nositeljicu, Turkinju Caglu Buyukakcay, 6-2, 6-0, kao i Donna Vekić odnosno Silvija Njirić

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaDvojica hrvatskih tenisača u ždrijebu ATP-ova turnira Challenger kategorije u Zagrebu uspješno su prošli prve prepreke, što se ne može reći za Thomasa Mustera.

Nikola Mektić izborio je drugo kolo pobjedom nad Australcem Peterom Luczakom, dok je Kristijan Mesaroš nadigrao petog nositelja, Čeha Jaroslava Pospišila. Oba su meča završila u dvama setovima.

Austrijski 43-godišnji veteran Thomas Muster, nekoć prvi tenisač svijeta koji je u turnir ušao s pozivnicom organizatora, izgubio je od španjolskog kvalifikanta Guillerma Alcidea.

U mečevima prvog kola ženskog ITF turnira Futures kategorije pobjede su ostvarile Tereza Mrdeža, koja je pobijedila prvu nositeljicu, Turkinju Caglu Buyukakcay, 6-2, 6-0, kao i Donna Vekić odnosno Silvija Njirić. Izgubila je tek Ana Vrljić.

U hrvatskim okršajima na turniru parova Dodig i Veić nadigrali su Karanušića i Marcana, dok su Mate Pavić i Škugor bili bolji od Mektića i Ivana Zovka.

ATP Challenger Zagreb, 1. kolo:

Mektić - Luczak 6-3, 6-4

Alcaide - Muster 6-3, 6-4

Mesaroš - Pospišil (5) 6-4, 6-2

ATP Challenger Zagreb, 1. kolo, parovi:

Dodig / Veić - Karanušić / Marcan 6-4, 6-4

M. Pavić / Škugor - Mektić / I. Zovko 6-3, 6-3

ITF Futures, 1. kolo:

Mrdeža - Buyukakcay (1) 6-2, 6-0

Vekić - Kraljevic 6-1, 6-2

Piquion - Vrljić 2-6, 6-2, 6-2

Njirić - Rodionova 1-6, 6-2, 6-2

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika