13.05.2011. / 12:37

Autor: Hina

Amerikanci ispitivali Bin Ladenove udovice

Časnici američke obavještajne službe ispitivali su tri udovice Osame bin Ladena pod nadzorom pakistanske obavještajne službe, javio je u petak CNN pozivajući se na izvore u američkoj i pakistanskoj vladi.

Udovice nisu željele razgovarati s AmerikancimaUdovice nisu željele razgovarati s AmerikancimaČasnici američke obavještajne službe ispitivali su tri udovice Osame bin Ladena pod nadzorom pakistanske obavještajne službe, javio je u petak CNN pozivajući se na izvore u američkoj i pakistanskoj vladi.

Žene, koje su zajedno ispitivane ovoga tjedna, iako su ih Amerikanci željeli ispitati pojedinačno, bile su "neeprijateljski" raspoložene prema Amerikancima, rekla su dva visoka američka dužnosnika i jedan visoki dužnosnik pakistanske vlade. Po njihovim riječima, za vrijeme ispitivanja u ime tri žene govorila je najstarija od odovica.

Isti izvori navode da ispitivanje nije donijelo puno novih podataka.

Najmlađa od tri udovice, Amal Ahmed Abdulfatah (29) iz Jemena, koja je u američkom napadu na sklonište Bin Ladena u pakistanskom gradu Abotabadu 2. svibnja ranjena u nogu, rekla je pakistanskim istražiteljima da je Bin Laden sa svojom obitelji živio u tom gradu posljednjih pet godina.

Vezane vijesti

33 godine zatvora liječniku koji je 'otkrio' Bin Ladena

33 godine zatvora liječniku koji je 'otkrio' Bin Ladena

Pakistanski liječnik koji je pomogao američkoj obavještajnoj agenciji da pronađe Osamu bin Ladena osuđen je na 33 godine zatvora, službeno je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika