16.05.2011. / 10:59

Autor: Martina Čizmić

Rat na burzi

Nova blokada dionica Ine zbog Mađara: Hanfa 'štiti' ulagače i čeka očitovanje MOL-a

"S obzirom na navedeno Agencija je ocijenila da je daljnja privremena obustava trgovanja dionicom Ine potrebna u svrhu zaštite ulagatelja i osiguranja redovitog i pravilnog trgovanja na uređenom tržištu", stoji u obrazloženju odluke

Inine dionice opet su u blokadiInine dionice opet su u blokadiHanfa je ponovno naredila obustavu trgovanja dionicama Ine na Zagrebačkoj burzi do kraja ovog tjedna.

U rješenju koje je objavljeno na Zagrebačkoj burzi navodi se kako je Hanfa 9. svibnja donijela rješenje o privremenoj obustavi trgovine Ininim dionicama. Tada su od MOL-a zatražili podatke i dokumente o stjecanju dionica Ine, ali i dokumenta iz kojih je vidljiva količina, cijena i način plaćanja dionica.

U Hanfi ističu kako iz Mola do danas, kad ističe rok za očitovanje, nisu dostavili očitovanje na postavljene zahtjeve.

Hanfa dodaje kako će nakon dobivenog očitovanja biti potrebno još neko vrijeme da se prouče dobiveni podaci te donese odgovarajuća odluka.

"S obzirom na navedeno Agencija je ocijenila da je daljnja privremena obustava trgovanja dionicom Ine potrebna u svrhu zaštite ulagatelja i osiguranja redovitog i pravilnog trgovanja na uređenom tržištu", stoji u obrazloženju odluke.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika