16.05.2011. / 12:37

Autor: Totalsport

Samuel Wanjiru počinio samoubojstvo

Uz maratonsku pobjedu na Olimpijskim igrama, Wanjiru je slavio i na Londonskom maratonu 2009., kao i na Čikaškom iste godine, kao i godinu potom

Samuel Wanjiru (Reuters)Samuel Wanjiru (Reuters)Samuel Wanjiru, kenijski olimpijski pobjednik pekinške maratonske utrke, izvršio je samoubojstvo u nedjelju skokom s balkona svoje kuće u Nyahururuu. Imao je 24 godine.

Tragičnom činu prethodila je svađa sa suprugom Trizom Njeri i drugom ženom, potvrdila je policija u ponedjeljak. Prema navodima policijskog glasnogovorništva, Wanjiru je samoubojstvo izvršio oko 23 sata u pijanom stanju nakon što ga je supruga zatekla u krevetu obiteljske kuće u društvu druge žene.

Wanjiru je 2008. godine, na Igrama u Pekingu, postao prvi Kenijac s maratonskim olimpijskim zlatom. Utrku je završio uz olimpijski rekord od dva sata, šest minuta i 32 sekunde.

Inače, Wanjiru je i prije imao problema vezanih uz obiteljski dom. Prošlog prosinca optužen je za ranjavanje osobnog zaštitara puškom, a prijetio je ubojstvom supruzi i kućnoj pomoćnici. Pušten je tada uz jamčevinu.

Uz maratonsku pobjedu na Olimpijskim igrama, Wanjiru je slavio i na Londonskom maratonu 2009., kao i na Čikaškom iste godine, kao i godinu potom. Najmlađi je trkač s pobjedama na četiri tako jaka natjecanja.

Tragičnu vijest putem osobnog Twitter-profila prokomentirao je Haile Gebrselassie, istinska legenda dugih pruga i maratonskih utrka:

"Moje su misli s njegovom obitelji, prijateljima i kolegama. Totalno sam šokiran. Čovjek se zapita jesmo li mi, atletska obitelj, mogli izbjeći ovu tragediju."

Vezane vijesti

Bivši rumunjski premijer pokušao samoubojstvo

Bivši rumunjski premijer pokušao samoubojstvo

Bivši rumunjski premijer Adrian Nastase (61), osuđen u srijedu na dvije godine strogog zatvora zbog korupcije, pokušao je samoubojstvo kada je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika