18.05.2011. / 12:54

Autor: Nacional.hr

Amazonov Kindle lansirao književnu zvijezdu

"Potraga za Noinom arkom" napet je triler koji, nalik megahitu DaVincijev kod, zagonetku po zagonetku otkriva tajnu koju skriva mitska priča o brodu koji je spasio ljudsku vrstu i život na Zemlji

Roman "Potraga za Noinom arkom" (The Ark), tehno-triler koji je proslavio američkog pisca Boyda Morrisona, doživio je svoju hrvatsku premijeru u izdanju Znanja. Morrison je jedan od najpoznatijih primjera kako nove tehnologije i društvene mreže mijenjaju pravila igre u izdavaštvu i inspiracija autorima koji se ne žele pomiriti s činjenicom da im nakladnici prvijenac pohvale, ali potom ne objave.

Morrison je, nakon što mu niti jedan od vodećih američkih izdavača nije bio spreman ponuditi ugovor, svoja prva tri romana sam objavio na Amazonovom čitaču e-knjiga Kindle i dokazao kako se radilo o krivoj procjeni izdavača. U prva tri mjeseca prodano je sedam tisuća primjeraka, dok je "Potraga za Noinom arkom" zasjela na prvo mjesto Amazonove ukupne ljestvice tehno-trilera prodanih preko Kindlea, na krilima usmene predaje samih čitatelja putem društvenih mreža i internetskih foruma. Uglednoj izdavačkoj kući Simon & Schuster preostalo je samo da prizna pogrešku i potpiše ugovor s Morrisonom, čiji je roman potom preveden na dvadesetak jezika.

"Potraga za Noinom arkom" napet je triler koji, nalik megahitu DaVincijev kod, zagonetku po zagonetku otkriva tajnu koju skriva mitska priča o brodu koji je spasio ljudsku vrstu i život na Zemlji. Ujedno je i prvi roman iz serijala o Tyleru Lockeu, bivšem vojnom inženjeru, kojem je Morrison, nezadovoljan klišejom kako je znanstvenicima i stručnjacima primjereno tek pomagati akcijskom junaku, namijenio ulogu svojevrsnog Indiana Jonesa tehnološkog svijeta.

Boyd Morrison radio je kao inženjer u agenciji NASA i vodio tim za ispitivanje računalnih igara u Microsoftovom Xboxu. Nakon prvijenca Potraga za Noinom arkom objavio je i drugi roman iz serijala o Tyleru Lockeu, The Vault, te akcijski triler Rogue Wave.

Vezane vijesti

Krokodil - Književni festival

Krokodil - Književni festival

Zagreb, 13. lipnja 2012. - Novi veliki ljetni festival Krokodil, regionalni i internacionalni festival čitanja, po prvi put od svog osnivanja održat… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika