18.05.2011. / 13:13

Autor: Hina

UNICEF upozorava: U Latinskoj Americi živi 81 milijun siromašne djece

U Latinskoj Americi i Karibima 81 milijun djece je siromašno, što je 45 posto stanovništva mlađeg od 18 godina, pokazala je studija Ekonomske komisije Latinske Amerike i Kariba (CEPAL) i UN-ove zaklade za djecu (UNICEF), objavljena u utorak u Santiagu.

U regiji je 45 posto siromašnih, a 17,9 posto krajnje siromašnih (Reuters)U regiji je 45 posto siromašnih, a 17,9 posto krajnje siromašnih (Reuters)U Latinskoj Americi i Karibima 81 milijun djece je siromašno, što je 45 posto stanovništva mlađeg od 18 godina, pokazala je studija Ekonomske komisije Latinske Amerike i Kariba (CEPAL) i UN-ove zaklade za djecu (UNICEF), objavljena u utorak u Santiagu.

"Velike su razlike od jedne zemlje do druge", navodi se. U andskim zemljama kao što su Bolivija i Peru, te u nekim dijelovima Srednje Amerike poput Salvadora, Gvatemale i Hondurasa, siromašno je više od dvije trećine djece.

U Čileu, Kostarici i Urugvaju stanje je bolje i manje od četvrtine djece je siromašno, navodi CEPAL.

U regiji je 45 posto siromašnih, a 17,9 posto krajnje siromašnih, po toj studiji.

Siromaštvo se mjerilo na temelju prihoda, prehrane, kvalitete stanovanja te pristupa pitkoj vodi, temeljnim uslugama, školstvu i informacijama.

CEPAL poziva države u regiji da ulože dodatne napore u obranu prava i zaštite djece. Napominje da je opće siromaštvo u Latinskoj Americi palo od 2009. do 2010. godine, u jeku svjetske gospodarske krize. Tako je 2010. siromašnih bilo 180 milijuna ili 32,1 posto stanovništva u odnosu na 33,1 posto 2009. godine.

Vezane vijesti

'Neuspjeh Rija+20'

'Neuspjeh Rija+20'

Susret na vrhu UN-a o održivom razvoju Rio+20 završio se u petak usvajanjem izjave koja otvara put zelenom rastu planeta, više ekološki i socijalno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika