18.05.2011. / 16:01

Autor: Totalsport

Suger Ray Leonard: Trener me seksualno napastovao

U knjizi naziva "The Big Fight: My Life In and Out of the Ring" Leonard tako tvrdi da je seksualno napastovan tijekom boksačkog događaja u New Yorku 1971. kada mu je bilo 15 godina

Suger Ray Leonard (Wikipedia)Suger Ray Leonard (Wikipedia)Sugar Ray Leonard, jedan od najboljih boksača svih vremena i vlasnik pojasa prvaka u pet težinskih kategorija, otkrio je da je u mladosti bio seksualno zlostavljan od trenera olimpijske reprezentacije.

Učinio je to 55-godišnji Amerikanac u novoj autobiografiji u kojoj je priznao da je koristio drogu, odrastao u obiteljskom nasilju, preživio prometnu nesreću i gotovo se utopio kao dijete.

U knjizi naziva "The Big Fight: My Life In and Out of the Ring" Leonard tako tvrdi da je seksualno napastovan tijekom boksačkog događaja u New Yorku 1971. kada mu je bilo 15 godina. S njime su bili još jedan boksač i neimenovani "istaknuti olimpijski boksački trener".

Bili su primorani okupati se dok je on sjedio na drugom kraju kupaonice. Obojica su mislili da to nije u redu, no niti jedan od njih nije se usudio na glas propitkivati situaciju. Nekoliko godina kasnije isti je trener s njim sjedio u praznom automobilu i objašnjavao mu važnost osvajanja olimpijskog zlata.

"Prije no što sam se snašao otkopčao je moje hlače, a potom stavio ruku, a onda i usta, na područje koje me cijeloga života progonilo. Nisam zavrištao. Nisam ga niti pogledao. Samo sam otvorio vrata automobila i pobjegao", napisao je, među ostalime, Leonard.

Vezane vijesti

Mirko Filipović lako pobijedio Jorgea

Mirko Filipović lako pobijedio Jorgea

Hrvatski borac Mirko Filipović upisao je, nakon devet godina, pobjedu u povratničkom meču u K-1 ring. U duelu u Madridu, nokautirao je Španjolca… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika