18.05.2011. / 19:44

Autor: Nacional.hr

Milinović: Potrudit ću se da se ubrza proces posvojenja

Već sam sjeo s kolegama i razgovarao s ministrom pravosuđa i nadam se da ćemo postići da se proces posvajanja ubrza, istaknuo je Milinović

Darko MilinovićDarko MilinovićMinistar Darko Milinović otvoreno je rekao kako će se potruditi da se ubrza proces posvajanja. Naime, govoreći za Dnevnik Nove TV, Milinović je istaknuo kako je već poduzeo određene inicijative u tom smjeru.

"Intencija je u svijetu da se propagira udomiteljstvo. I da dijete bude s prirodnim roditeljima, da se njima da šansa i vrati dijete. A ako sve to izostane idemo na posvajanje djece. Već sam sjeo s kolegama i razgovarao s ministrom pravosuđa i nadam se da ćemo postići da se proces posvajanja ubrza", istaknuo je Milinović.

Dodao je kako postoji želja tri ministarstva i vlade da se ubrza proces posvajanja.

"Nije lako donijeti odluku o oduzimanju dijeteta roditeljima. Usko je grlo ovog puta na pravosuđu. Ponavljam, da ono što je u razini Ministarstva zdravstva je da roditelji, odnosno parovi dobiju status posvojitelja, i imamo tisuću parova koji čekaju na to", pojasnio je Milinović.

Vezane vijesti

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

Borislav Perica, bivši ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera, ispitan je u riječkom USKOK-u, piše Večernji list. Kaže da su ga pozvali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika