25.10.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

KINA

KINESKI MINISTAR OBRANE: GENERAL BOBETKO JE MOJ PRIJATELJ

KINESKI MINISTAR OBRANE: GENERAL BOBETKO JE MOJ PRIJATELJ

Kineski ministar obrane Chi Haotian rekao je u Pekingu, u razgovoru s predsjednikom Hrvatskog sabora Zlatkom Tomčićem, kako je general Janko Bogetko njegov stari prijatelj, te je izrazio žaljenje zbog teškog položaja u kojemu se on našao nakon što je protiv njega podignuta optužnica pred Haškim sudom.
´General Bobetko je moj stari prijatelj već dugo godina´, rekao je Chi Haotian dodajući kako je on na njega prilikom posjeta Hrvatskoj ostavio dojam vrlo hrabrog čovjeka. On se ´nalazi u teškom položaju i potpuno ga razumijem. Smatram da je odličan general u službi svog naroda´, rekao je kineski ministar obrane u razgovoru s Tomčićem koji se nalazi u višednevnom službenom posjetu Kini.
Tomčić i izaslanstvo Hrvatskog sabora završili su u petak boravak u Pekingu, tijekom kojega su, osim s Li Pengom i Chi Haotianom, razgovarali i s potpredsjednikom Stalnog odbora Svekineskog narodnog kongresa Bu Heom te s drugim dužnosnicima.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika