19.05.2011. / 15:42

Autor: Totalsport

Početak prvenstva Hrvatske u ragbiju 7

Vlado Ursić, izbornik ragbi 7 reprezentacije, turnir će iskoristiti za odabir igrača za reprezentaciju koja će ove godine sudjelovati u grupi A Europskog prvenstva u ragbiju 7

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNadolazeće subote održat će se turnir prvenstva Hrvatske u ragbiju 7. Ove godine na turniru će sudjelovati osam momčadi, što je najveći broj sudionika u dosadašnjim prvenstvima.

Favorizirana Nada osvojila je posljednja četiri prvenstva, a uz nju, sudjelovat će Sinj, Vilani, Sisak, Zagreb, Makarska Rivijera, Zadar i Mladost. Valja izdvojiti Zagreb i Mladost koji su se dobro pripremali za nadolazeći turnir, pa će tako sigurno biti žestoka konkurencija Nadi za osvajanje ovogodišnjeg prvenstva.

Vlado Ursić, izbornik ragbi 7 reprezentacije, turnir će iskoristiti za odabir igrača za reprezentaciju koja će ove godine sudjelovati u grupi A Europskog prvenstva u ragbiju 7. U sklopu toga, sudjelovat će na dva turnira, od 11.-12. lipnja u Gdanjsku (Poljska) i od 2.-3. srpnja u Haidelbergu (Njemačka).

Ragbi 7 u svijetu uživa sve veću popularnost, a mnogo je pomoglo to što je ragbi postao olimpijski sport, te će svoju premijeru doživjeti na Olimpijski igrama 2016. u Rio De Janieru.

Preko vikenda također će se održati završnice kupa Hrvatske u manjim kategorijama, pa će se tako u subotu odigrati finale kupa za uzrast U13 i U17. Navedene završnice održat će se na igralištu SC Savica.

RK Lokomotiva i RK Nada odmjerit će snage u finalu U13 u 15.00 sati, dok će za uzrast U17 utakmica između Zagreba i Sinja početi u 16.00 sati.

U nedjelju se igra turnir za uzrast U15 u 14.30 sati, a sudjeluju RK Lokomotiva, RK Zagreb i RK Nada. Nakon toga slijede finale U19 u 17.00 sati kada će snage odmjeriti RK Zagreb i RK Nada.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika