19.05.2011. / 19:00

Autor: Hina

Moskovska gradska uprava opet zabranila gay paradu

Vlasti u Moskvi zabranile su šestu godinu zaredom gay paradu u glavnom gradu Rusije, iako su prvotno dopustile njezino održavanje, rekli su u četvrtak organizatori parade koji obećavaju da će usprkos svemu prošetati ispred gradske vijećnice 28. svibnja.

Crvenim trgom neće šetati gay paradaCrvenim trgom neće šetati gay paradaVlasti u Moskvi zabranile su šestu godinu zaredom gay paradu u glavnom gradu Rusije, iako su prvotno dopustile njezino održavanje, rekli su u četvrtak organizatori parade koji obećavaju da će usprkos svemu prošetati ispred gradske vijećnice 28. svibnja.

"Upravo smo primili odbijenicu gradske uprave koja se opravdava gnušanjem građana i zahtjevom za okupljanjem protivnika seksualnih perverzija za isti dan", izjavio je Nikolaj Aleksejev, predsjednik udruge GayRussia.

Krajem travnja Aleksejev je dobio zeleno svjetlo gradske uprave "nakon petogodišnje borbe".

Rekao je kako homoseksualci neće prosvjedovati na slabo posjećenom Trgu Bolotnaja, kao što su prvotno predvidjeli.

"Prosvjedovat ćemo u središtu grada, vrlo vjerojatno ispred sjedišta gradske uprave", izjavio je on.

Međunarodna vladina organizacija za ljudska prava Amnesty International pozvala je moskovske vlasti da preispitaju svoju zabranu ocjenjujući da "briga za javni moral ne može poslužiti kao izgovor za ograničavanje sloboda", stoji u priopćenju od četvrtka.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

registracija
12/12/10

Klarens, 20.05.11. 05:01

Kome to fali...pravac San Francisco
Tu je sve roza i regularni su
ABNORMALNI !!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika